• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Erzurum 20 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

KGK, Özbekistan’da medya çalıştayı yapacak

KGK, Özbekistan’da medya çalıştayı yapacak
Türk dünyasına ayrı bir önem veren Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), kadim Türk devleti Özbekistan’la medya işbirliği konusunda güçlü bağlantılar kurdu.

KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim ve KGK Dış Medya Meclis Başkan Vekili Ahmet Coşkunaydın Özbekistan’a 4 günlük bir iş ziyareti gerçekleştirdi. Başkent Taşkent’te ilk olarak KGK Özbekistan temsilcisi Hamza Cumayev ile bir araya gelen Genel Başkan Dim ve Coşkunaydın Türkiye’nin Taşkent Büyükelçisi Dr. Olgan Bekar’ı da ziyaret ettiler. Büyükelçiden Özbekistan’la ilgili bilgi alan Dim, 2024 yılında iki ülke medyasının karşılıklı ziyaretlerle gazeteci değişimi konusunda Büyükelçi Bekar’ın da desteğini istedi.
 
MEDYA ÜNİVERSİTESİNE ZİYARET
 
Taşkent’te Özbekistan Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Üniversitesi’ni beraberinde Coşkunaydın ve Cumayev ile birlikte ziyaret eden Dim, Rektör Prof. Dr. Sherzodkhon Kudratkhodja ile bir araya geldi. Türkiye ile Özbekistan medyasının ve gazetecilerinin yakınlaşması ve işbirliğinden memnuniyet duyacağını belirten Rektör Kudratkhodja, “Biz kurum olarak bu konuda elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Konseyin atacağı adımları takip edeceğiz ve biz de benzer adımlar atacağız. Burası bir medya eğitim yuvası ve iki kardeş ülkenin gazetecileri için kapımız daima açıktır” dedi. Dim, üniversitenin medya özelinde farklı bir konsepti olduğunu belirterek, “Biz de konsey olarak eğitim konusunda destek vermek isteriz. Gerekirse Türkiye’den medya ve iletişim konusunda uzman kişi ve öğretim üyelerini getirebiliriz” dedi. Dim daha sonra üniversitede Türkçe dersine katılarak öğrencilerle sohbet etti.
 
SALİMOV’LA BULUŞMA
Dim ve beraberindekiler daha sonra Özbekistan Gazeteciler Birliği Başkanı ve KGK üyesi Kolmurod Salimov ile öğle yemeğinde bir araya geldi. İki ülke gazetecilerinin değişimi konusunda işbirliğine hazır olduklarını belirten Salimov, “Üyesi olduğum konseyin iki ülke ilişkilerine olumlu katkı koyması beni de onurlandırır. Biz de birlik olarak her türlü desteği veririz” dedi.
 
GAZETECİLERLE BULUŞMA
 
Dim ve beraberindekiler, ziyaret ettikleri Buhara ve Semerkand’da da o şehirdeki yerel gazetecilerle bir araya geldiler. Semerkand Medya Evi’ni de ziyaret eden  Dim, buradaki basın merkezinde Başkan Akram Haydarov ve Husan Eldoyev’le iki ülke ilişkileri üzerine sohbet etti.
 
2024’DE ZİYARETLER OLACAK
 
Yapılan temaslar sonucunda, Özbekistan’dan Türkiye’ye, Türkiye’den Özbekistan’a karşılıklı gazetecilerin ziyaretlerinin gerçekleşmesi ve medya çalıştayı için 2024 yılı hedeflendi. Bu konuda görüşmeler ve istişarelerin çevrimiçi olarak sürdürülmesine karar verildi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25