Kırıkkale'den Erzurum'a geldi! Tekman'da 3 bin 500 dönüm ayçiçeği ekti

Kırıkkale'den Erzurum'a geldi! Tekman'da 3 bin 500 dönüm ayçiçeği ekti
Kırıkkale'den Erzurum'un Tekman ilçesine gelen yatırımcı Murat Koyuncu, 4 farklı köyde kiraladığı toplam 3 bin 500 dönüm arazide ayçiçeği üretimi yapıyor.

Geniş arazilerde sürdürülen üretimde hasat devam ederken, yaban domuzları ve kargaların ürüne verdiği zarar üreticiyi zorladı.

Erzurum'un Tekman ilçesinde tarımsal üretim faaliyetleri kapsamında ayçiçeği hasadı sürüyor. Kırıkkale'nin Hacılar Kasabası'ndan Tekman'a gelen Murat Koyuncu, ilçenin tarımsal potansiyelini değerlendirerek 4 farklı köyde toplam 3 bin 500 dönüm arazi kiraladı ve ayçiçeği ekimi gerçekleştirdi.

Geniş bir alanda yürütülen üretimde hasadın şu ana kadar 400 dönümlük bölümü tamamlandı. Yağışlar nedeniyle zaman zaman çalışmalara ara verilse de üreticiler sezonu tamamlamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Domuz ve kargalar ürüne zarar verdi

Hasat süreci ve verim hakkında değerlendirmelerde bulunan Murat Koyuncu, bu yıl özellikle yaban domuzları ve kargaların ürünlere önemli ölçüde zarar verdiğini belirtti.

Koyuncu, "Hasılat durumu genel olarak iyi. Domuz ve karganın bayağı bir zararını gördük. Ona rağmen iyi, Allah bereket versin" dedi.

Ayçiçeği fiyatları üreticiyi üzüyor

Ayçiçeği fiyatlarının beklentilerin altında kaldığını dile getiren Koyuncu, piyasadaki fiyatların üreticiyi memnun etmediğini söyledi.

Koyuncu, "Fiyatların uygun olmadığını duyuyoruz. Biraz üzüyor bizi. Yine de Allah'tan umut kesilmez. Hasadımızı bitirip yolumuza bakacağız" ifadelerini kullandı.

Ayçiçekleri brandalarda kurutuluyor

Tekman Ovası'nda biçerdöverlerle sürdürülen hasatta toplanan ayçiçekleri, sergi alanlarında brandaların üzerine serilerek kurumaya bırakılıyor.

Tekman'da farklı köylerde geniş arazilerde gerçekleştirilen ayçiçeği üretimi, ilçenin tarımsal çeşitliliğine ve ekonomik potansiyeline katkı sağlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.