• BIST 9548.09
  • Altın 2499.755
  • Dolar 32.4879
  • Euro 34.5554
  • Erzurum 12 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 22 °C

Kızılay Başkanı'ndan çağrı: Kan ihtiyacımız olacak, yaralılar var

Kızılay Başkanı'ndan çağrı: Kan ihtiyacımız olacak, yaralılar var
Kızılay Başkanı Kerem Kınık, ülke genelinde vatandaşları kan bağışına çağırdı. Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem nedeniyle ülke genelindeki kan stoklarının bölgelere gönderildiğini belirten Kınık, yeni kan ihtiyacının doğabileceğini belirtti.

Türkiye'nin doğusu gece yarısı depremle sarsıldı. Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremle birlikte Kızılay teyakkuza geçti ve kan stoklarını deprem bölgelerine göndermeye başladı. Türkiye'nin doğusu gece yarısı depremle sarsıldı. Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremle birlikte Kızılay teyakkuza geçti ve kan stoklarını deprem bölgelerine göndermeye başladı.

"KAN İHTİYACIMIZ OLACAK"

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, ülke genelinde vatandaşları kan bağışına davet ettiğini söyledi. Kınık "Kan ihtiyacımız olacak, yaralılar artacaktır. Ülke genelinde batı ve kuzey bölgelerinden sevkiyat yapıyoruz ama gün ışımasıyla birlikte kan bağışı yapılabilir. Kanver.org sitesini vatandaşlarımız ziyaret etsinler, en yakın lokasyonu görebilirler. 18-65 yaş arası sağlıklı bireyleri bekliyoruz" dedi.

Kınık'ın CNN Türk ekranlarından yaptığı çağrı şöyle: Ülkemizdeki vatandaşları Kan bağışına davet ediyoruz. Arama kurtarma için yolları açık tutalım. Bu bölgelerin açık olması lazım. İnternet ve Whatsapp üzerinden erişim sağlansın. Telefon hatları lazım. Hasarlı binalar ve eski binalara girilmesin. Araçlarında ekiplerden gelecek olan uyarıları beklesinler. Kan ihtiyacımız olacak, yaralılar artacaktır. Ülke genelinde batı ve kuzey bölgelerinden sevkiyat yapıyoruz ama gün ışımasıyla birlikte kan bağışı yapılabilir. Kanver.org sitesini vatandaşlarımız ziyaret etsinler, en yakın lokasyonu görebilirler. 18-65 yaş arası sağlıklı bireyleri bekliyoruz.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25