• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Erzurum 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Kocaeli’de Basın Onur Günü’ne KGK çıkarması

Kocaeli’de Basın Onur Günü’ne KGK çıkarması
Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün ilk ve tek basın toplantısının 101’inci yıl dönümünde İzmit’teki tarihi Kasrı Hümayun Köşkü'nde bir dizi etkinlik düzenlendi.

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) üye meslek örgütü Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde Kasrı Hümayun Köşkü'nde Basın Onur Günü 1986 yılından bu yana Basın Onur Günü olarak kutlanıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da törene KGK üyesi gazeteciler de yoğun katılım gösterdiler.
ATV Ana Haber Sunucusu ve Gazeteci Cem Öğretir’in “Onur Ödülü” aldığı törene, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal Kaplan, Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Yerel Medya Meclis Başkanı Ümit Babacan, KGK Yönetim Kurulu üyeleri Hayati Arıgan ve Nalan Yazgan, KGK Denetim Kurulu Başkanı Yusuf Ziya Çakır ile KGK Yaygın Medya Meclis Başkan Yardımcısı Ferhat Yıldırım, KGK yerel medya meclis üyeleri ve il temsilcileri İsrafil Avcı (Osmaniye), Kemal Özdilek (Tokat), İzzet Sarı (Kastamonu), Mehmet Yarma (Balıkesir), Halil Yılmaz ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen Küresel Gazeteciler Cemiyeti Üyeleri, STK Temsilcileri, Siyasetçiler ve gazeteciler katıldı.

KAPLAN EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, Atatürk’ün yaptığı ilk ve tek basın toplantısı olan 16 Ocak gününü anlatan ve bu özel gün için hazırlanan belgesel izlendi. Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve KGk Kocaeli il temsilcisi Cemal Kaplan açılış konuşmasında, “Onur günümüze hoş geldiniz, şeref verdiniz. 16 Ocak Basın Onur Günü, 1986 yılından beri coşkuyla kutlanıyor. Bugünlere gelmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Çok çok teşekkür ediyoruz. Bugün anlamlı günü kutluyorsak tozlu arşivlerden bugüne taşımalarındandır. En köklü cemiyetlerden biri olarak gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.
 
AVCI: ÖZEL GÜN İÇİN İZMİT’TEYİZ
KGK geçen dönem Yerel Medya Meclis Başkanı ve Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsrafil Avcı konsey adına yaptığın konuşmada, “Aynı gün 16 Ocak tarihinde Atatürk’ün Osmaniye’ye gelişi de var. Ama biz onur günü münasebetiyle İzmit’teyiz. Türkiye çapında kutlanması gerektiğine inanıyoruz. Büyükşehir belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Desteklerini esirgemiyorlar. Bugünün önemi için buradayız. Basın Onur Günümüz kutlu olsun” dedi.

YAVUZ: LİDERLER TESADÜFİ YETİŞMEZ

Vali Seddar Yavuz ise “Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Atatürk’ün Kasrı Hümayun’da düzenlediği, Türkiye Cumhuriyeti’nin hedeflerine yönelik haritası çizdiği yeri ve önemi tartışılmayacak 16 Ocak Basın Onur Gününüzü kutluyorum. Toplantıya katılan gazetecileri de rahmetle anıyorum. Biz tarih sahnesine dün çıkmış bir millet değiliz. Dünyadaki tartışmasız en büyük milletlerden biriyiz. Büyük milletler tesadüfen lider yetiştirmez. İhtiyaç duyduğunda milli mücadeleyi gerçekleştirecek ve düşmanı kovacak bir yaklaşımı ortaya koyacaktır. Kocaeli’de birçok insanın unuttuğu bir süreçten geçiyoruz. Örneğin 18 Haziran 1920’de İngilizlerin Sultan Abdülmecit’in yaptığı çuhane fabrikasını İngilizlerin bombaladığını kaç kişi biliyor” dedi. Basın onur gününü kutlarken yarınımızı ve geleceğimizi tartışmak için de burada olduklarını belirten Yavuz, “Eğer biz hürriyetleri, hakları vatanda bir saldırı niteliğinde görüyorsak bunlara çeşitli adlar altında bağışıklıklar sağlıyorsak o zaman kendimizi sorgulamalıyız. Basın Onur Günü, milli mücadeleyi ve yarını nasıl dizayn ettiğimizi de konuşmamız lazım. Kocaeli Türkiye’nin dünyayla yarışan yüzü. Kocaeli gibi 20 şehriniz olsa Türkiye’nin herhangi bir şehrinin zengin Avrupa şehirlerinden hiçbir farkı kalmaz. Burası tipik bir sanayi şehri değildir. Bilim, sanayi ve teknoloji şehridir. Bilim sanayi ve teknolojide yarışmıyorsanız sloganlarınız karın doyurmaz. Milli onur ve gurumuzu ayakta tutmak istiyorsak Atatürk’ün gösterdiği akıl, bilim ve teknoloji yolunda koşmalıyız. Bu anlayışı bilen ve uygulayan önemli bir şehiriz” dedi.
 
BÜYÜKAKIN: ULUSAL ÇAPTA KUTLANMALI

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Yapılması gereken farkındalığın artması açısından kutlanma şeklinin böyle olmaması gerekiyor. Basın Onur Gününe atfen ulusal çapta ödül töreni yapılması gerekiyor. Değerlendirme heyetinin de ulusal çata olması gerekiyor. Tabi ki bu sizin işiniz, bizim işimiz değil, organizasyonu tamamen siz yapmalısınız. Yerelde kalmamalı, ulusala taşınmalı. 14 Ocak’ta annesini kaybetmesine rağmen buradaki toplantıya katıldı Atatürk. Bunun da ayrı bir çalışma konusu olması gerekiyor. Hayat enteresan kiminin doğum günü kiminin acı günü. 15 Ocak da Nazım’ın doğum günüydü. Bu topraklar için canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Şu anda nöbette olan tüm askerlerimize minnet borçluyuz. 16 Ocak Basın Onur Gününü kutluyorum” dedi.
 
CEM ÖĞRETİR’E PLAKET: İYİ Kİİ BURADAYIM

Akabinde onur konuğu Sunucu Cem Öğretir’e plaket takdimi yapıldı. Öğretir yaptığı kısa konuşmada, “Bu mesleğe başladığımda saçım vardı. Bu mesleğin ne kadar meşakkatli olduğunu anlatan biriyim. Bir tek cümle dağları devirebilir bunun bilinciyle bu mesleği yapmaya gayret ediyoruz. Böylesine güzel bir günde beni burada ağırladığınız için çok mutluyum. Basının demokrasi açısından ne kadar önemli olduğunu bana bir kez daha hatırlattığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25