• BIST 9079.97
  • Altın 2322.804
  • Dolar 32.3596
  • Euro 34.9247
  • Erzurum 0 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Küresel Medya’nın 10 Ocak sayısı çıktı

Küresel Medya’nın 10 Ocak sayısı çıktı
Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) süreli resmî yayın organı olan ve münhasıran gazetecilik teması ile yayın hayatını sürdüren Türkçe/İngilizce Küresel Medya/Global Media Dergisi’nin yeni sayısı çıktı.

Medya alanında ve küresel ölçekte farklı konuların işlendiği 5’inci sayıda, ‘Yazılı medyanın sorunları ve içinde bulunduğu durum’ dergi kapağında karikatürize edildi. Ayrıca, çok özel konular içeren röportaj, haber ve makaleler okuyucuların beğenisine sunuldu.
 
Kamu diplomasisine destek amaçlı farklı konuların işlendiği derginin bu sayısında, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran’ın kaleme aldığı bir yazı da yer aldı. Türk Dünyasının birlikte hareket etme azminin ve son zamanlarda alınan önemli kararların Türk Milleti ve Dünya insanları açısından faydalı projelerin ayak izleri olduğunun altının çizildiği yazıda TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun öncülüğünde gerçekleştirilen 2021 yılı dış politika faaliyetleri kaleme alındı.
 
Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan dergide, yazılı medya ve uydu televizyon yayıncılarının yaşadığı problemlerin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun’a bir rapor halinde iletilmesi haberinin yanı sıra, Genel Başkan Mehmet Ali Dim başkanlığındaki KGK heyetinin medyaya destek amaçlı Ankara ziyaretleri kapsamında siyasi parti genel başkanları veya genel başkan yardımcıları ile Anadolu Ajansı (AA) başta olmak üzere birçok resmi kuruma yaptıkları ziyaretler de ele alındı.
 
Derginin, Anadolu’dan bölümünde ise Kayseri, Konya, Mersin, Kahramanmaraş, Artvin, Alanya, Giresun ve Osmaniye farklı bir bakış açısıyla yer aldı. Küresel Gazeteciler Konseyi sponsorluğunda “Haber Global” ekranlarında yer alan Kamu Diplomasisi konusunda ülkemize büyük katkı sunan “Benan Kepsutlu ile Ajanda’ programı da dergimizin önemli konuları arasında okuyuculara sunuldu.
 
Geçtiğimiz ekim ayında 2’nci yılını dolduran ve Türkiye’nin kamu diplomasi konusunda önemli kurumlarından olan KGK’nin resmi yayın organı Küresel Medya Dergisi’nin tamamına www.kgk.org.tr adresindeki E-Dergi linkinden de dijital olarak ulaşılabiliyor.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25