Merhum Temsilcimiz Sinan Seyfittinoglu mezarı başında anıldı
Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Hatay il temsilcisiyken geçtiğimiz yıl 15 Şubat’ta vefat eden Antakya Toplumcu Halk Gazetesi imtiyaz sahibi ve Antakya sevdalısı, Hatay (Antakya) basınının duayen isimlerinden gazeteci Sinan Seyfittinoğlu, vefatının birinci yıl dönümünde kabri başında düzenlenen törenle anıldı.
Anma törenine Seyfittinoğlu’nun ailesi, yakınları, meslektaşları, sevenleri ve Antakya basın camiasından çok sayıda isim katıldı. Yoğun katılımın olduğu programda, merhum gazeteci için Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi, Fatiha suresi tilavet edildi.
Bir yıl önce sonsuzluğa uğurlanan Sinan Seyfittinoğlu’nun mezarı, sevenleri tarafından karanfiller ve Antakya’nın simgelerinden reyhan ile donatıldı. Katılımcılar, Antakya’ya olan sevgisi, gazeteciliğe adadığı ömrü ve topluma bıraktığı değerli miras ile hafızalarda yaşamaya devam eden Seyfittinoğlu’nu rahmet ve özlemle andı.
Törene katılan KGK Hatay İl Temsilcisi Cemil Yıldız, “Meslek hayatı boyunca ilkeli duruşu, toplumcu gazetecilik anlayışı ve doğduğu ve yaşadığı şehir Antakya’ya olan bağlılığıyla tanınan Seyfittinoğlu’nun, aramızdan ayrılışının üzerinden bir yıl geçmesine rağmen hatırası ve eserleri yaşamaya devam ediyor. Kendisini rahmet ve şükranla anıyoruz. Mekanı cennet olsun” dedi.



Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.