• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Erzurum 16 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 19 °C

Savcıdan turizme katkı...

Savcıdan turizme katkı...

Erzurum Turizmine bir katkı da Cumhuriyet Başsavcısı Apaçık’tan

Cezaevi nakil aracına ‘Erzurum tanıtımlı’ turizm reklamı

Cem BAKIRCI/nın ÖZEL HABERİ

Adalet Bakanlığı tarafından izin verilen iller arası tutuklular ve mahkumların cezaevinden nakil işlemlerinin gerçekleştirildiği Erzurum Cezaevi nakil araçların arka cam kısmına ‘turizm amaçlı’ reklam filmleri yaptırıldı. Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık,”Erzurum turizmine ekonomik açıdan kalkınmasına katkı da bulunmak amacıyla cezaevi nakil araçlarına tutuklu ve hükümlülerin şehirlerarası nakil işlemleri sırasında sefere çıkarken yol güzergahı boyunca Erzurum’un tarihi eserleri ve kış turizmine yönelik fotoğraflarını yaptırdık. “ dedi.

NAKİL ARAÇLARINA ‘TURİZM’ TANITIMLI ERZURUM RESİMLERİ

Erzurum’da düzenlenen 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları 2001’in organizasyonundan sonra, kış turizminde önemli yatırımlara imza atılan Erzurum’un tanıtımında şimdi di Cezaevi nakil araçlarının arka cam bölümlerine turizm tanıtımlı amaçlı, Tarihi Çifte Minareli Medrese, Palandöken, Dünya’nın ilk dördüncü sırasında yer alan atlama kululeri, cirit, çağ kebap, tortum şelalesi görüntüleri ile tanıtımı yapıldı.

BAŞSAVCI APAÇIK,”AMAÇ ERZURUM TURİZMİNE KATKI”

Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, diğer illerin cezaevlerinin kendi turizm tanıtımını işlediklerini ifade ederek,“Doğu Anadolu İllerinin ekonomik açıdan kalkınmasının can simidi artık turizm olarak görüyoruz. Bu da turizm üzerine kuruldu. 2011 Kış Oyunları Erzurum’da dünyada ilgiyle izlenen organizasyonların başında geldi. Bu oyunlar hem Erzurum için hem de Doğu Anadolu Bölgemizin Erzincan, Kars, Van, Bingöl çevre illerimizin turizm tanıtımında önemli bir fırsat oluyor. Kurum olarak biz de bir nebze turizme katı amaçlı cezaevi nakil araçlarının arka camlarına Erzurum’un Tarihi eserleri ve kış turizmine özgü tanıtımlı fotoğraflarını resimlerini yaptırdık” dedi.


  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25