Fevzi Budak
Seyyanen zam artışında emekliler yine yok.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, kamuda belirli üst düzey pozisyonlarda görev yapan genel müdür, bakanlık il müdürleri, daire başkanı, müfettiş ve uzmanlara ve daha birçok ünvanlı kadroda çalışanlara yasal maaş artışlarının dışında ayrıca ilave olarak 30 bin lira seyyanen zam yapılmasını öngören düzenlemeyi kabul etti. Düzenleme meclisten geçince yürürlüğe konulacak. Düzenlemeye pek itirazımız yok. İtirazımız emekliler aleyhine olan eşitsizliğedir. Calışanlarla emekliler arasındaki var olan maaş makası daha da açılacak ve emekliler aleyhine korkunç bir fark ortaya çıkacak. 120 bin ile 150 bin lira maaş alanlara bu ortamda artı 30 bin verilmemeli. Niye verildiğine emeklilerin de diyeceği bir şeyi olmasa da. Fakat emeklilere reva görülen bu haksızlık da kabul edilemez.
İnsaf ediniz ya; 16 bin 30 bin alan bu emekliler ne olacak? İtiraz buna. Tüm emeklilerin de görev ve ünvanları gözeltirerek seyyanen belirli bir oran dahilinde üst görevlilere ve halen çalışanlara memurlara odenen ilave zamdan yararlanmaları bir haktır ve gelir dağılımında giderilmesi ve telafisi mümkün olmayan bir adaletsizliktir. Bu farklı uygulama anayasanın eşitlik ilkesine de açıkça aykırıdır. Emekliler yasal yollarda el yükseltmeli ve eşitsiz haksız uygulamaya demokratik tepki koymalı. Seçim sonuçlarını etkileyecek bir oy gücüne sahip biz emekliler böyle bir haksızlığa şükürler olsun deyip razi olmamalıyız. Mecliste yapılacak düzenleme öncesinde şimdiden demokratik bir biçimde iktidar cenahı ve muhalefet vekillerini ve yetkililerini makul bir şekilde uyarmalıyız.
Hemşehrim büyük Ozanımız Reyhanii şöyle diyor: " Birisi börek yer biri aç bakar/ Derler ki o zaman kıyamet kopar/ Bu zulmü afatın tek çaresi var/ Yoksullar zengine tay olanda gel/ Birine üç birisine beş verme/ Kendi sınıfından başka ders görme/ Kardeşi kardeşe böyle düşürme/ Hak yedi kardeşe pay olanda gel"


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.