• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Erzurum 4 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 13 °C

Sıcak hava dalgası geliyor, 44 dereceye çıkacak! Gün verilerek il il açıklandı, yarından itibaren artık...

Sıcak hava dalgası geliyor, 44 dereceye çıkacak! Gün verilerek il il açıklandı, yarından itibaren artık...
Hava durumu ile ilgili flaş açıklama! Sıcak hava dalgası geliyor. Yarından itibaren başlıyor.

Sıcaklık 44 dereceye kadar yükselecek. Suriye ve Irak'ta hava sıcaklığının 50 dereceyi bulacak olması Türkiye'yi de etkileyecek. Canlı yayında gün verilerek iller tek tek açıklandı. Özellikle hafta sonuna dikkat çekildi. Termometreler 40 dereceleri rahatlıkla gösterecek. Bu yazın nasıl geçeceği ile ilgili de öngörü yapıldı. Peki önümüzdeki günlerde hangi bölgede aşırı sıcaklar etkili olacak? Yağışlar sona erecek mi? İşte hava durumuna ilişkin son dakika açıklaması...

Hava durumu ile ilgili dikkat çeken açıklamalar geldi. Suriye ve Irak’ı etkisi altına alması beklenen sıcak hava dalgası nedeniyle hava sıcaklığının 50 dereceye yükseleceği tahmin ediliyor. Türkiye de bu sıcaklıklardan etkilenecek.

Türkiye'de hava sıcaklıklarının yarından itibaren Güneydoğu Anadolu'da artması bekleniyor. Detayları Meteoroloji danışmanı Esra Bayhan açıkladı. Önümüzdeki günlerde hava nasıl olacak?

"YAĞIŞ BİR SÜRE DAHA BİZİMLE" 

Esra Bayhan, A Haber canlı yayınında şu ifadeleri kullandı: Yağış bir süre daha bizimle. Etkisi kısmen azaldı artık, turuncu alarm yok ancak bugün için özellikle iç Ege'de kuvvetli yağışlar aralıklarla devam ediyor. Yerel sağanaklar olarak devam ediyor.

İlerleyen günlerde yağışlar biraz daha etkisini azaltıyor ama Pazartesi günü ülkemiz yeni bir yağışlı hava sisteminin etkisi altına girecek.

Pazartesi günü tekrar yağış geliyor ülkemize. Yine Avrupa üzerinden gelen bir sistemden bahsediyoruz.
  

"BİRAZ DAHA ZAYIF BİR SİSTEM" 

Yurdun Batısının büyük bir kısmını etkisi altına alacak. Geçtiğimiz haftaya göre biraz daha zayıf bir sistem gibi duruyor.

"YARINDAN İTİBAREN SICAKLIK 40 DERECEYİ BULACAK" 

Bu bizim Güney bölgelerimizi etkiliyor, Akdeniz'i etkiliyor. Örnek veriyorum yarından itibaren Güneydoğu Anadolu'da sıcaklık ortalaması 36-37 derecenin üzerine çıkacak.

"43-44 DERECEYE ULAŞACAK" 

Hafta sonu bu sıcaklıklar daha da artacak. Diyarbakır, Şanlıurfa'da 40 dereceleri gösterecek termometreler. Şırnak'ın Cizre ilçesinde 43-44 dereceye ulaşacak sıcaklıklar.

"SICAKLIKLAR CİDDİ ŞEKİLDE ARTACAK" 

Aynı zamanda Akdeniz'de, Antalya Adana'da, Ege'de Muğla dolaylarında sıcaklıklar da ciddi bir artış görünüyor olacak.

Salı gününe kadar bu sıcaklık artışları Güneydoğu Anadolu'da, Akdeniz'de ve Ege'de etkili olmaya devam edecek.

"ÇOK SICAK BİR YAZ GEÇİRECEKLER" 

Bu yaz için öngörümüz şu; Güney kesimlerimiz ağırlıklı olarak Güneyli hava akımlarından etkilenip çok sıcak bir yaz geçiriyor olacak gibi görünüyor.

Kuzeyli hava akımları ise yurdun Batısında ve Kuzeyinde etkili olacak. Biraz daha yağışlı günler göreceğiz gibi duruyor.

BUGÜN HAVA NASIL? 

Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Bilecik, Bursa'nın güneyi, Balıkesir'in güneydoğusu, Bingöl, Van'ın doğusu ve Muş çevreleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Yağışların İç Ege (Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli, Muğla'nın iç kesimleri, Aydın'ın iç kesimleri, Manisa ve İzmir'in iç kesimleri), Göller Yöresi (Isparta ve Burdur), Eskişehir, Bursa'nın güneyi ile Balıkesir'in güneydoğusunda kısa süreli ve yerel olmak üzere kuvvetli olacak.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25