• BIST 9044.89
  • Altın 2907.527
  • Dolar 34.2418
  • Euro 37.644
  • Erzurum 9 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

ŞİDDET ÖNLENMEDEN SUÇ AZALMAZ!

ŞİDDET ÖNLENMEDEN SUÇ AZALMAZ!
KGK’nın paydaşı olduğu projede ilk sertifikalar verilecek

Küresel Gazeteciler Konseyi’nin (KGK) paydaşı olduğu “İnsan Hakları ve Şiddetle Mücadele Bilincini Güçlendirici Saha Aktörleri Yetiştirme Projesi” ilk mezunlarını verdi. Katılımcılara sertifikaları 25 Kasım’da Ankara’da verilecek
13 YILLIK BİR EMEĞİN SONUCU
Cumhurbaşkanlığı 11.Eylem Planı Kalkınma Çerçevesinde hayata geçen “İnsan Hakları ve Şiddetle Sivil Mücadele Bilincini Güçlendirici Saha Aktörleri Yetiştirme Projesi “  ilk mezunlarını verdi. Tamamen gönüllük esasına dayalı proje HEGEM vakfı tarafından son 6 yılda 537 akademisyen/uzman katılımıyla ülke düzeyinde gerçekleştirilen 34 bilimsel saha çalışmasına, daha öncesinde ise yaklaşık 13 yıllık gibi uzun sürede gerçekleştirilen HEGEM risk araştırmaları sonuç raporlarına dayandırılarak hazırlandı.
SERTİFİKALAR ANKARA’DA VERİLECEK
Adalet Bakanlığı çağrısı ve 8 ayrı bakanlıktan 17 Genel Müdürlük ve 27 ayrı Üniversite rektörlüğü katılımıyla 20121 tarihinde bir sosyal politika programı olarak uygulamaya kondu. Altı aylık hazırlık döneminde “Sosyal Arabuluculuk” sertifika programına 2 bin 700 ve “Şiddet Önleme Formatörlüğü” sertifika programına bin 300 kişinin gönüllü katılımı sağlandı. Katılım sağlayanların sertifika töreni ise 25 Kasım Cuma günü saat 14.30’da Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü Prof.Dr.Necdet Serin Konferans Salonunda gerçekleşecek
 
ŞİDDETLE MÜCADELE PROJESİNE NASIL GELİNDİ
Toplumun kanayan yarası olan şiddetle mücadeleye katkı sağlama ve soruna neşter vurma noktasında önemli bir başlangıç yapıldı.  Küresel Gazeteciler Konseyi(KGK) nin de  paydaşı olduğu “İnsan Hakları ve Şiddetle Sivil Mücadele Bilincini Güçlendirici Saha Aktörleri Yetiştirme Projesi”  şiddetle mücadele noktasında ülkemizde ilk kez uygulanan sivil bir ağ oluşumu olarak öne çıkıyor. HEGEM Vakfı, 25 farklı ilde 27 devlet üniversitesiyle 10+10 yıl süreli iş birliği protokolleri imzalayarak, planlanan sosyal politikaların hayata geçirilmesi hususunda önemli bir hizmet gücü/yapılanması ortaya koydu. Bu sistematikle, öncelikle (İnsan Hakları Eylem Planı HEDEF 3.5 gereği) Adalet Bakanlığı ile iş birliği ve katılımcı diğer Bakanlık ve Kurum/kuruluşlar birlikteliğiyle “Şiddetle Sivil Mücadele” alanında ciddi bir süreç başlatıldı..
TAMAMEN GÖNÜLLÜK ESASINA DAYALI ÇALIŞMA
Şubat 2022-Temmuz 2022 altı aylık proje hazırlık döneminde 25 pilot ilde tanıtım faaliyetleri yapılmış; bu süreçte öncelikle paydaş üniversite akademisyenlerinin ve Bakanlıklarda çalışan konu ilgilisi kamu yöneticilerinin başlatılan sertifikalı eğitim programlarına katılımı için faaliyetler yürütüldü.. Bu altı aylık hazırlık döneminde “Sosyal Arabuluculuk” sertifika programına 2 bin  700 ve “Şiddet Önleme Formatörlüğü” sertifika programına bin 300 kişinin gönüllü katılımı sağlanmış; 32 Genel Müdürlük, 27 Valilik ve 40 Rektörlük katılımıyla 26 Mayıs 2022 tarihinde Manisa ilinde yapılan pilot il çalışmaları değerlendirme toplantısında sürecin Eylül 2022 sonrası 81 ile yaygınlaştırılmasına karar verildi..
HANGİ KURULUŞLAR VAR
HEGEM ile son olarak Mobbingle Mücadele Derneği 10 yıllık protokol imzaladı. Şiddetle Mücadele Vakfı(HEGEM) Kurucu başkanı Adem Solak ile Mobbing Derneği Başkanı İlhan İşmen tarafından imzalanan protokol ile Ortaklaşa mobbingle etkin mücadele ağı kurulacak. HEGEM daha önce de Küresel Gazeteciler Konseyi, DOSTEL Arabuluculuk  Merkezi, BADER-Bağımsız Arabulucu Avukatlar Derneği, Mali Müşavirler Vakfı, AÇÖV-Anadolu Üniversitesi OM Vakfı, İstanbul 2 Nolu Barosu ile de 10 yıllık işbirliği protokolü imzalamıştı. HEGEM Vakfı ile işbirliği mutabakatı sağlanan kurumlar arasında İçişleri Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, İstanbul Barosu ve Türkiye Barolar Birliği de var. İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürü Selçuk Aslan ile görüşen HEGEM Kurucu Başkanı Adem Solak ile saha aktörlerinden Av.İbrahim Keskin projenin uygulama aşamasında gelinen nokta hakkında bilgi verdiler. Bu arada Türkiye’nin ilk insani Haklar ve Sosyal Arabuluculuk Akademisi resmen kuruldu. İnsanı haklar, şiddetle sivil mücadele ve sosyal arabuluculuğun matematiği bütün topluma bu Akademi üzerinden öğretilecek. Akademi Genel Müdürlüğüne siyaset bilim profesörü  Sezai Özçelik atandı
PROJEYE HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERİYORUZ
KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim “İnsan Hakları ve Şiddetle Sivil Mücadele Bilincini Güçlendirici Saha Aktörleri Yetiştirme Projesi” ni başından beri önemsedikleri ve projenin içinde yer alarak saha çalışmalarında destek sunduklarını belirterek şunları dile getirdi ,”Küresel Gazeteciler Konseyi olarak biz yaşama sadece haber ve basın gözüyle bakmıyoruz. Toplumsal konulara da duyarlılık göstererek ülkemizin ve insanlığın çıkarları için önemli olan çalışmaların içinde yer alıyoruz. Şiddetle mücadele meselesini de bu yüzden önemsiyoruz. Şiddet olaylarını gazete sayfalarına ekranlara taşımak yerine vakaların nasıl öne geçilir nasıl mücadele verilir bu pencereden bakıyoruz. Dolayısıyla biz de KGK ailesi olarak tamamen gönüllük esasına dayalı bu projede yerimizi aldık. Emeği geçenleri katkı sunanları ise yürekten kutluyorum”
 
YÜZYILIN EN STRATEJİK PROJESİ
“Bu proje içinde bulunduğumuz yarım yüzyılın en stratejik sosyal projesidir. Şiddeti önlemeden suçu azaltamazsınız”  diyen HEGEM Kurucu Başkanı Adem Solak şu açıklamalarda bulundu :”İnsan Hakları ve demokrasi kültürünü geliştirmesi yönünden sosyal dokuyu güçlendirmesi yönünden sosyal grup ve ortamlardaki iyilik iklimini artırması yönünden sistematik bir program yönetilmektedir. Suçla mücadele güvenlik güçlerinin işidir ancak Şiddetle Mücadele tüm kurumların toplumun bireylerin işidir. Yürütülen proje şiddeti matematiksel tanımlarla ortaya koymanın ve geometrik çözümler üretmenin peşinde bir projedir.
SİVİL MÜCADEDEL HAREKETİNE DESTEK BEKİYORUZ
Türkiye’de ilk yeminli “sosyal arabulucu” ve ilk yeminli “şiddet önleme formataörü saha” aktörlerine kavuşuyor.2023 yılında “yeminli insan hakları danışmanı” saha aktörlerimiz olacak. Bu proje bütün gruplar ve dahası insanlığı, insani değerler ekseninde kucaklaştıran bir projedir. Bütün üniversitelerimizi projeye katılamaya davet ediyoruz. Bütün bakanlık çalışanlarından destek bekliyoruz .Milyonlarca mağdur istemiyorsak devam eden Şiddetle Sivil Mücadele hareketine katılmak zorundayız .Bu insan olmanın temel sorumluluğudur, vazgeçilmez şartıdır. En ötede bir çocuğun uğradığı şiddetle İstanbul’un göbeğinde yaşanan terörün sistematik bağlantısını artık görmek zorundayız. Şerri bilmeyen içine düşer”

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25