• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Erzurum 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Tüm emeklilere 5 bin lira ikramiye müjdesi! Tarih açıklandı, hesaplara yatıyor

Tüm emeklilere 5 bin lira ikramiye müjdesi! Tarih açıklandı, hesaplara yatıyor
5000 TL emekli ikramiyesi için kapsam genişledi. Çalışan emeklilere ikramiye verilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatını verdiği emekli ikramiyesi düzenlemesi Meclis'e gelecek. Peki çalışan emeklilere ikramiye ne zaman verilecek? 5000 TL ne zaman yatacak? 4,7 milyon emekliye ödenecek yeni Cumhuriyet ikramiyesi sigorta tahsis numarasına göre hesaplara yatacak.

Çalışan emeklilere de 5000 TL ikramiye verilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı sonrası 5000 TL emekli ikramiyesi için çalışmalar tamamlandı. 5000 TL ikramiye ne zaman yatacak? Yeni emekli ikramiyesi düzenlemesi Meclis'e geliyor.

5000 TL EMEKLİ İKRAMİYESİ 12 MİLYONU AŞKIN VATANDAŞA ÖDENDİ 

Sabah'tan Faruk Erdem'in haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın taliamtı sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı Ocak zammı öncesi bütçe sınırlarını zorlayarak milyonlarca emekliyi rahatlatan 5000 TL emekli ikramiyesi düzenlemesini masaya getirdi.

15 Kasım öncesi SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı ayırt etmeden tüm çalışmayan emeklilere 5000 TL emekli ikramiyesi ödendi.

Düzenlemenin maliyeti 60 milyar TL'yi aşarken, dul ve yetim de hisseleri oranında emekli ikramiyesi aldı. Burada yüzde 75 hissesi olan 3750 TL, yüzde 50 hissesi olan 2500 TL ve yüzde 25 hissesi olan dul ve yetime 1250 TL Cumhuriyet ikramiyesi ödemesi yapıldı.

ÇALIŞAN EMEKLİLERE DE İKRAMİYE VERİLECEK 

Cumhuriyetin 100. Yılı dolayısıyla emeklilere ödenen 5 bin liralık ikramiyenin kapsamı genişletiliyor. Daha önce çıkartılan düzenleme ile 1-31 Ekim tarihleri arasında çalışan ya da kendi işini yapan emeklilere ödeme yapılmamıştı.

Bunun dışında 5 bin liralık ikramiyeden 1,6 milyon civarında Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı çiftçinin yanı sıra emekli muhtar, belediye meclisi ve il genel meclisi üyeleri de yararlanamadı.

Yine daha önce vergi mükellefi olmuş ancak faaliyetini sonlandırmasına rağmen ticaret odasında kaydı silinmemiş esnaf da ikramiye alamamıştı. Hizmet akdiyle çalışan ve Sosyal Güvenlik Destek Primi ödeyen emekliler de ikramiyeden yararlanamadı.

ERDOĞAN TALİMAT VERDİ 

Emeklilerin bu sorunları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a aktarıldı. Erdoğan, kendisine iletilen bilgiler üzerine Hazine ve Maliye ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıklarıyla görüşülmesini, iki bakanlığın bu konuda bir çalışma yapmasını istedi.

Talimat üzerine çalışmaya başlayan iki bakanlık ikramiyenin kapsamını genişletecek hazırlığı tamamladı. Böylece 5 bin liralık ikramiyenin ödenmediği çalışan emekliler için de bir formül bulundu.

Bu konudaki çalışmalarla ilgili bilgi veren Erdoğan, "Açıkçası emeklilerimizin bir kısmının dışarıda bırakılması şahsen bizim de içimize sinmeyen, bizim de hakkaniyetli bulmadığımız bir durumdu. Dahası bunun çiftçi ve esnaf emeklilerimizin içinde yer aldığı diğer emeklilerimizde bir gönül kırgınlığına sebep olduğunu üzüntüyle müşahede ettik. Pazartesi günkü kabine toplantımızda Çalışma ve Maliye Bakanlarımıza gerekli düzenleme ve düzeltmelerin süratle yapılması talimatını verdim" dedi.

ÇALIŞANLARA EMEKLİ İKRAMİYESİ MECLİS'E GELİYOR 

Erdoğan, "Bakanlarımız hazırlıklarını bugün itibarıyla tamamladılar. İnşallah önümüzdeki hafta ilgili kanun teklifini Meclisimize sunacağız. İlk düzenlemeden yararlanamayan çiftçi ve Bağkur'lu esnaf emeklilerimiz başta olmak üzere 4 milyon 689 bin emeklimizin de tek seferlik 5 bin lira ödeme imkânından faydalanmalarını sağlayacağız.

Böylece 15 milyon 120 bin emeklimizin tamamına bir defaya mahsus 5 bin liralık ödeme gerçekleştirmiş olacağız" açıklaması yapmıştı.

ÇALIŞANLARA 5000 TL EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK? 

Söz konusu yasal düzenlemenin önümüzdeki hafta Meclis'e gelmesi sonrası yasalaşma süreci sonrasında emeklilerin 5 bin liralık ödemelerinin Aralık ayı içinde yapılması bekleniyor.

İkramiye ödemeleri emeklilerin maaş aldıkları banka hesaplarına otomatik olarak yatırılıyor. bunun için bir başvuru ya da belgeye ihtiyaç duyulmuyor.

Çalışmayan emeklilere ödemeler 11-12-13-14 Kasım tarihlerinde yapıldı. Burada SSK'lılar tahsis numarasına göre 11-12-13 Kasım tarihinde emekli ikramiyesi ödemesi alırken, Bağ-Kur'lu ve emekli sandığı emeklileri de 14 Kasım'da ödemesini hesaplarda gördü.

Yine aynı şekilde ödemelerin yapıldıması durumunda Aralık ayının 15'inden önce emekli ikramiyesi hesaplara yatacak.

DUL VE YETİMLER DE ALACAK 

İkramiye ödemeleri vefat eden sigortalıların eş ve çocuklarına da yapılıyor. Burada ödemeler hisse oranında gerçekleştiriliyor. Söz konusu 5 bin liralık ikramiyeden yararlanamamış olan dul ve yetimler için de ödeme gerçekleştirilmesi bekleniyor.

YASA HAZIRLANIYOR 

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler "Cumhurbaşkanımızın talimatıyla çalışan emeklilere de 5 bin TL verilmesine ilişkin detaylı bir çalışma var. Kapsamı ve detayları çalışma sonrasında ortaya çıkacak" açıklamasında bulundu. Söz konusu çalışma yasa maddesi haline geldikten sonra bir önerge ile torba yasaya eklenecek.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25