Yeni eğitim yılı öncesi Erzurum’da kritik zirve! Okul güvenliği masaya yatırıldı

Yeni eğitim yılı öncesi Erzurum’da kritik zirve! Okul güvenliği masaya yatırıldı
Erzurum’da 2026-2027 eğitim-öğretim yılı öncesinde okullarda güvenliğin sağlanması ve kurumlar arası iş birliğinin güçlendirilmesi amacıyla önemli bir görüşme gerçekleştirildi.

İl Millî Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun’u makamında ziyaret ederek okul güvenliği ve asayiş tedbirlerini değerlendirdi.

Okul çevrelerinde güvenlik tedbirleri masada

Yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde gerçekleştirilen görüşmede, kent genelindeki okullarda ve okul çevrelerinde alınacak güvenlik ve asayiş tedbirleri detaylı şekilde ele alındı.

Öğrencilerin okullarına huzur ve güven içerisinde ulaşabilmeleri ve eğitim ortamlarında herhangi bir aksaklık yaşanmaması hedeflenirken, mevcut okul güvenliği önlemlerinin daha da güçlendirilmesi gerektiği vurgulandı.

Görüşmede ayrıca emniyet ve eğitim camiası arasındaki koordinasyonun etkin şekilde sürdürülmesi konusunda değerlendirmelerde bulunuldu.

“Huzurlu bir eğitim ortamı” için ortak çalışma

Ziyaret kapsamında, çocukların huzurlu bir ortamda ders başı yapabilmeleri ve eğitim faaliyetlerinin sağlıklı bir zeminde yürütülebilmesi amacıyla iki kurumun ortaklaşa yürüteceği çalışmalar hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Görüşme, yeni eğitim-öğretim döneminin öğrenciler, öğretmenler, veliler ve tüm eğitim paydaşları açısından huzur, güven ve başarı içerisinde geçmesi temennileriyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.