• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Erzurum 16 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

AK Parti'den af ve yerel seçim açıklaması

AK Parti'den af ve yerel seçim açıklaması
AK Parti MYK toplantısının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yerel seçim, af ve ittifak konuları hakkında açıklamalarda bulundu.

AK Parti MYK toplantısının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu.

İşte Çelik'in sözlerinden satır başları:

"Yerel seçimlere dönük çalışmaları ele aldık. Ekonomideki verileri kapsamlı bir şekilde değerlendiriyoruz. Vatandaşımız hükümetimize, partimize desteğini göstermektedir. 

Bugünleri de atlatacağız. Hükümetimiz tarafından alınan tedbirlerin etkili şekilde uygulanması neticesinde varacağımız sonuçların vatandaşımıza yansıyacağından şüphemiz yok. Genel Başkan Yardımcımız Lütfi Elvan tarafından sunum gerçekleştirildi. 

Seçime ilişkin genel başkan yardımcımız, taslak eylem planını MYK'mıza sundu. Biz herhangi bir seçimden çıktığımız andan itibaren, seçimdeki eksikliklerimiz nedir, gerek hazırlıklar, malzemeler açısından gözden geçiririz. AK Parti açısından herhangi bir seçimden çıktıktan sonra dinlenmeden 1 hafta 10 gün içinde aksaklıklar tamamlanmış olur. Vatandaş odaklı bakmanın doğal neticesidir bu. AK Parti Genel Merkezi her zaman hazırdır. Cumhurbaşkanımızın talimatı alınmıştır. 

Önümüzdeki dönemde bir geleneksel AK Parti kamplarından birini gerçekleştireceğiz Ekim ayında. Buna çok önem veriyoruz. Bu siyasi meselelerimizin gündeme alındığı, değerlendirildiği, arkadaşlarımız arasındaki kaynaşmanın artırıldığı çok önemli bir platformdur. Önümüzdeki ay içinde bu gerçekleşecek. 

Soru: Geçtiğimiz hafta sayın Bahçeli'nin ittifak olabileceğine dair açıklaması vardı. Cumhurbaşkanı da olumlu bakılabileceğini ifade etti. Olumlu bir adım var mı? Yakın tarihte buluşma var mı? 

Vatandaşımızdan da çok olumlu tepkiler alıyoruz. Cumhur ittifakı siyasete kazanımlar getirmiştir. Cumhur ittifakının ilkelerine bağlılığımız sürmektedir. Her seçimin başka bir mantığı oluyor. 

Sayın Bahçeli ile sayın Cumhurbaşkanımız arasındaki görüşmeler son derece verimli görüşmelerdir. Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Bahçeli'nin takvimine göre bu görüşmeler sürmektedir. Görüşme olur mu? Her an olabilir. Liderlerin takvimine göre karar verilmektedir. Şu anda verilmiş somut bir karar yok. Her an olabilir.

İttifakın sürmesi başka şeydir, yerel seçimlerde ittifak başka bir şeydir. İttifakın sürdüğünü vurguluyoruz. Ama yerel seçimlere dönük olarak, 'şu mekanizmaya karar verdik, şu siyasi stille gerçekleştireceğiz' gibi bir durumda değiliz. Bu ancak Cumhurbaşkanımız ve Bahçeli'nin bir araya gelmesiyle belirlenecektir. 

Yerel seçimlerle ilgili verilmiş bir karar yoktur. Kamuoyuna yansıyanlar fikir jimnastiği çerçevesindedir. 

Soru: Af gündemde... Sayın Devlet Bahçeli söyledi ve Cumhurbaşkanı'nın açıklamaları oldu. Af yerine ceza infazda değişiklik ön görülüyor. Bir değerlendirmeniz var mı? 

MHP Genel Başkanı'nın ittifak sözleri değerlendirildi mi?

Cumhur ittifakının yerel seçimlerde nasıl bir mekanizmaya dönüşeceği konusunda mutabakata verilmiş bir konu yoktur. Bu konu yakın zamanda Cumhurbaşkanımız ile sayın Bahçeli'nin bir araya gelmesiyle ilgili konuşulacaktır. Bu ne şekilde, hangi tarzda gerçekleşecektir? Kendi içimizde değerlendirmemizi yapacağız. 

Af ile ilgili daha önce açıkladığımızın çerçevesinde duruyoruz. Pozisyonumuzda değişiklik yok. Sayın Cumhurbaşkanımız açıklamayı yaptı. Daha önceki pozisyonumuzu aynen koruduğumuzu söyleyebilirim. Bugün de gündemimize almadık.

TAHRAN'DAKİ İDLİB ZİRVESİ

Ateşkes önerisi getiren Türkiye olmuştur. Ana muhalefetten Esad ile görüşün gibisinden bir yaklaşım geliyor. Bizim durduğumuz yerin hiçbir meseleyi kişiselleştirme olmadığını ifade etmek gerekiyor. Sayın Kılıçdaroğlu il başkanlarına sesleniyor. 

Temel mesele İdlib ile ilgili mesele söz konusu olduğu zaman insani hassasiyetin korunmasıdır. 

KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARI

Dün yaptığı basın toplantısı ibretlik bir basın toplantısıydı. Birincisi şu, sık sık tekrarladığı bir şey var. 15 Temmuz'a darbe girişimi diyor, 20 Temmuz'a ise darbe diyor. 

FETÖ'nün yurt dışındaki uzantıları, darbe girişimini meşrulaştırmak için 'kontrollü darbe' gibi argümanlar öne sürüyorlar. Bunun içeride taşıyıcılığını da CHP yapıyor. Biz bu literatüre alışığız.

60 darbesinden sonra darbeyi meşrulaştırmak ve meşru hükümetin yanlışlarını saymak, bu darbeye niye müstahak olduğundaki argümanları beslemek şeklinde olmuştur. Maalesef bu yaklaşımın bugün de sürdüğünü görüyoruz. 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25