• BIST 8718.11
  • Altın 2247.132
  • Dolar 32.3242
  • Euro 35.1624
  • Erzurum 1 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

Ev alana vergi indirimi!

Ev alana vergi indirimi!
Hükümet, dar gelirlileri ev sahibi yapmak için adeta seferberlik başlattı.Yeni dönemde konut sahibi olmak isteyenlere vergi indirimi başta olmak üzere birçok kalemde teşvik sağlanacak. Bankalar da dar gelirlilere yönelik konut projelerine destek verecek.

Hükümet, dar gelirlileri ev sahibi yapmak için adeta seferberlik başlattı, dezavantajlı grupların ev sahibi olması için vergi ve kredilerle devletin destekleyici rolü güçlendiriliyor. Sabah gazetesinden Hazal Ateş'in haberine göre Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TOKİ'nin hedef kitlesinin alt ve orta gelir grubu aileler olduğunu belirterek, "Vatandaşlarımıza kira öder gibi ev sahibi olma imkanı sunuyoruz. İndirim kampanyaları ile alternatif sağlıyoruz" dedi. Yeni dönemde konut sahibi olmak isteyenlere vergi indirimi başta olmak üzere birçok kalemde teşvik sağlanacak. Bankalar da dar gelirlilere yönelik konut projelerine destek verecek.

 

10 BİN AİLE YARARLANDI
Bakan Kurum, beş yılda 300 bine yakın konut üretecek TOKİ'nin alt gelir gruplarına yönelik konut çalışmaları ve indirim kampanyasına ilişkin soru önergesini yanıtladı. Kurum, martta başlatılan tapusunu hemen almak isteyenlere yönelik yüzde 22 indirim kampanyasından yaklaşık 10 bin konut ve işyeri alıcısının yararlandığını belirtti.
 
BORÇLAR KAPANDI
 
Konut alıcılarının büyük bölümünün borçlarını aylık taksitler halinde ödemeyi tercih ettiğini belirten Kurum, "Bu yıl itibarıyla gerçekleştirilen indirim kampanyasında 510 bin lira borç bakiyesi kapatıldı" dedi. Konut fiyatları illere göre değişirken, ihtiyacı olan vatandaşlar bu konutları kira öder gibi yaklaşık 400 lira taksitlerle satın alabiliyor. Borcun tamamını kapatamayacak vatandaşlar da borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak şartıyla peşin ödemelerde yüzde 22 indirimden faydalanıyor. Proje için o ilin sınırları içinde en az bir yıl oturuyor olmak, 2+1 konutlar için 25, 3+1 konutlar için de 18 yaşını doldurmuş olmak gerekiyor. 2+1 konutları için 500 lira, 3+1 konutlar için de 1.000 lira başvuru ücreti verilmesi isteniyor.
 
50 BİN KONUTTİ İŞLEM TAMAM 
 
TOKİ tarafından 67 ilde 140 projede hayata geçirilen 50 bin sosyal konutun kura çekimi tamamlandı ve hak sahipleri belli oldu. 140 projeden 40'ının ise ihalesi yapılarak inşaatına başlandı. TOKİ'den yapılan açıklamada, "Ankara Kuzeykent'te bulunan 809 konutun teslimi 26 Ağustos tarihinden itibaren başlayacaktır" denildi.
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25