• BIST 9882.78
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Erzurum 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Yıllık izin, emeklilik, istifa... 81 ile yazı gönderildi

Yıllık izin, emeklilik, istifa... 81 ile yazı gönderildi
Sağlık Bakanlığınca, 81 ilin sağlık müdürlüklerine, personelin yıllık izin, istifa, emeklilik durumundaki yeni düzenlemelere ilişkin yazı gönderildi.

Buna göre, Sağlık Bakanlığı personeline, kamu sağlık hizmetini aksatmayacak şekilde yıllık izin ve ücretsiz izin verilebilecek.

Sağlık Bakanlığınca 81 ilin sağlık müdürlüğüne  gönderilen yazıya göre, kamu sağlık hizmetini aksatmayacak şekilde yıllık izin ve  ücretsiz izin verilebilecek, emeklilik talebinde bulunanların işlemleri yerine  getirilecek.  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın imzasıyla sağlık personelinin yıllık  izin, istifa, emeklilik durumuna ilişkin yeni düzenlemeleri içeren resmi yazı, 81  ilin sağlık müdürlüklerine gönderildi.  Yazıda, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından salgın olarak kabul  edilen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelenin kesintisiz, etkin  yayılımının önlenmesi ve salgınla mücadelede görev yapan personeli olası riske  karşı koruyabilmek amacıyla başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere, bütün kamu kurum  ve kuruluşlarınca alınması gereken tedbirlere yönelik düzenlemeler yapıldığı ve  uygulamaya konulduğu hatırlatıldı.
 
 Bu kapsamda, Bakanlığın, 27 Ekim 2020 tarih ve 3137 sayılı genel  yazısıyla merkez ve taşra teşkilatında görevli personele yönelik yıllık izin,  istifa, emeklilik, muvafakat vb. gibi alanlarda bazı düzenlemeler yapılarak  uygulandığı anımsatıldı.  Resmi yazıda, gelinen süreçte sahada büyük özveriyle görev yapan  personelin talepleri de göz önüne alınarak yeni düzenlemeler yapıldığı  belirtildi.  Buna göre, personelin yıllık izin talepleri, kamu sağlık hizmetini  aksatmayacak şekilde, Bakanlık merkez teşkilatında birim amirlerince, Bakanlığın  ilgili ve bağlı kuruluşlarında, kuruluşun en üst amirince, illerde il sağlık  müdürü, ilçelerde il sağlık müdürü ile istişare etmek suretiyle ilçe sağlık  müdürü/toplum sağlığı merkezi başkanı ve sağlık tesislerinde ise başhekimliklerce  değerlendirilerek, yerine getirilebilecek.  Mevzuatta yerini bulan her türlü ücretsiz izin, talep halinde kamu  sağlık hizmetini aksatmayacak şekilde personele kullandırılacak.  657 sayılı Kanun'un 103'üncü maddesinin son fıkrasına göre radyoaktif  ışınlarla çalışan personele verilmekle yükümlü olunan bir aylık sağlık izni (şua)  kurum amirlerinin uygun görecekleri zamanlarda kullandırılacak.
 
 Sağlık tesislerinde görev yapmakta iken, başka kamu kurum ve  kuruluşlarına atama talep edip de ataması yapılan personelin, ayrılışı  yapılmayacak olup başka kamu kurum ve kuruluşlarına atanma talep eden personele  bu süreçte muvafakat verilmeme uygulamasına devam edilecek. Ancak, özel ve vakıf grubuna dahil üniversitelerin öğretim üyesi  kadrolarına atanacak personel ile kamu kurum ve kuruluşlarının idareci  pozisyonuna atanacak personele onay verilebilecek. Emeklilik talebinde bulunan personelin talepleri de karşılanarak,  işlemleri yerine getirilecek. Bu durumlar haricinde, Bakanlığın 27 Ekim 2020 tarih ve 3137 sayılı  yazısının 1, 4, 6, 10 ve 12'nci maddelerinin uygulanmasına devam edilecek.
 

İŞTE O YAZI
 
 
 
 
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25