• BIST 8772.38
  • Altın 2999.711
  • Dolar 34.2398
  • Euro 37.0657
  • Erzurum 3 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

ASSİST'te torpil mi var?

ASSİST'te torpil mi var?

Sağlık Bakanlığı Çağrı Merkezi için yetiştirilecek elemanlar için düzenlenen kursa personel alımında torpil iddiaları çıkınca Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 250 kişinin alımını durdurdu.

İş-Kur tarafından düzenlenen kurs için mülakatla alınan 250 kişi eğitime başlarken, kalan 250 kişi için Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın da katılımıyla kura çekilecek. Çalışma ve İş-Kur Müdürü Ahmet Tacettin Ötügen, kursiyer alımının ikinci ayağında mülakat yerine kura çekimi yapılmasını adaletli bir sonuç ortaya çıkaracağını belirtti.

Sağlık Bakanlığı Çağrı Merkezi’nde görev yapacak elemanları yetiştirmek amacıyla düzenlenen kursa kursiyer alımlarında torpil iddiasına Sağlık Bakanı Recep Akdağ, el koydu. Alımları durduran Bakan Akdağ, 250 kişinin kurayla belirlenmesini istedi.

Sağlık Bakanlığı’nın hastanelerde randevu sistemi için Erzurum’da kurulan çağrı merkezinde çalıştırılmak üzere Çalışma ve İş-Kur Müdürlüğü ile ASSİST Firması ortaklaşa kurs düzenledi. Yüzde 90 istihdam garantili kursun ilk etabı için bin 150 genç müracaat etti. Her iki kurumdan yetkililerin katılımıyla yapılan mülakat sonucu kursa alınacak 250 kişi belirlendi. 29 gün sürecek kursun ilk etabı başlatılırken, Çalışma ve İş-Kur Müdürlüğü ile ASSİST Firması ikinci etap 250 kişinin alımı için başvuru sürecini başlattı. 2 bin 650 kişinin müracaat ettiği ikinci etap kurs için şartları uymayan yaklaşık 2 bin kişi elenirken, 650 kişi için mülakat yapılacağı açıklandı. Kurs müracaatları ve alımlar sırasında torpil iddialarının ortaya atılması üzerine alımlar durduruldu. Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a ulaşan şikayetler üzerine kurs için alınacak 250 kişinin belirleneceği mülakat iptal edildi. Başvurularının sonuçlarını merak ederek Çalışma ve İş-Kur Müdürlüğü ile ASSİST Firması’na giden gençlere ‘Bakanlık tarafından mülakat durduruldu, kura çekimiyle kursiyerler belirlenecek’ cevabı verildi.

Adaletli oldu

Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Tacettin Ötügen Erzurum istihdamına büyük katkıda bulunan çağrı merkezlerinin gençlere iş kapısı açtığını söyleyerek Sağlık Bakanlığına Bağlı ASSİST Firmasının da işçi alımı için İşkur ile ortaklaşa bir kurs düzenlediğini ifade etti. İlk mülakatlarda bin 150 kişi arasından 250 kişinin seçilerek kurslara yerleştirildiğini belirten Ötügen, toplamda 500 kişinin alınacağı kursların ikinci ayağında alınacak 250 kişinin kura çekimi ile belirleneceğini ifade etti. Kursiyer alımının ikinci ayağında mülakat yerine kura çekimi yapılmasını adaletli bir seçime bağlayan Çalışma ve İş kur İl Müdürü Ahmet Ötügen, “Bu kadar fazla katılım olan bir kursiyer seçimi başka bir şekilde belirlenemezdi. Tabi bu ASSİST firmasının bir talebi biz sadece kursu verip kursiyerleri istihdam olanağı sağlayacak firmanın istekleri doğrultusunda eğitim sağlıyoruz. İkinci mülakatlar için 2 bin 650 kişi başvuru yaptı. Bunların arasından 2 bin kişi elendi ve kalan 650 kişi için ise Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın da katılımı ile kura çekimi ile belirleneceğini öğrendik, ASSİST firması bu konuda ilerleyen günlerde bilgilendirecek şimdilik kursiyer seçimleri beklemede” diye konuştu.

Konuyla ilgili görüşlerine başvurmak istediğimiz ASSİST Firması’nın Erzurum yetkilileri, görüşmek istemedi. Yetkililer, konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmayacaklarını bildirdi.

Seçilen 250 kişi torpilli mi?

İstihdam garantili kursiyer olabilmek için başvuru yapan 2 bin 650 kişi kura çekimine tepki gösterdi. Kurs için ilk alımların da iptal edilerek kurayla belirlenmesini isteyen gençler, “İkinci alımlar torpil iddiasıyla durdurulduysa birinci alımlarda durdurulmalı. Ya tüm kursiyerler mülakatla ya da kurayla alınsın” dediler.


  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25