• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Erzurum 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Aydemir’den KEİPA değerlendirmesi

Aydemir’den KEİPA değerlendirmesi
Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) 30. Yıl Dönümü Parlamento Başkanları Zirvesi, Ankara'da toplandı.

Genel Kurul’da yer alan TÜRKPA Üyesi, AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir zirvenin bölgesel ve küresel sorun ve krizlerin çözümünde önemli bir işlevi bulunduğunu belirterek, hayırlı olması dileğinde bulundu.
KEİPA Zirvesi
KEİPA Zirvesi birinci gün görüşmeleri sonrasında küresel odaklı değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Aydemir, küresel sorunların çözümü, krizlerin giderilmesi odağında ‘Dünya 5’ten büyüktür’ tarihi vecizesiyle insanlık vicdanını uyandıran Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir dünya lideri olarak küresel gündem oluşturduğunu kaydetti. Aydemir, yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mazlum ve mağdur milletlerin hamisi olduğuna işaret ederek, ‘Sayın Cumhurbaşkanımızla gurur duyuyoruz.’ İfadesini kullandı.
Katılımcılar
12 KEİ ülkesi; Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Ermenistan, Gürcistan, Moldova, Romanya, Rusya Federasyonu, Sırbistan, Türkiye, Ukrayna, Yunanistan’dan toplam 76 parlamenterin yer aldığı KEİPA zirvesine, Milletvekilleri Cemal Öztürk, Metin Gündoğdu, Ahmet Demircan, Tülay Kaynarca, İbrahim Aydemir, Ayhan Altıntaş, Ahmet Özyürek, Deniz Yavuzyılmaz, Kemal Zeybek katıldı.
Başkan Şentop’un Paylaşımı
Zirveye Başkanlık eden TBMM Başkanı Mustafa Şenpor, yaptığı paylaşımda, ‘Bölgemizdeki etkin parlamenter platformlardan biri olan Karadeniz Ekonomik İş Birliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) “30. Yıl Dönümü Parlamento Başkanları Zirvesi” ile “61. Genel Kurulu”nu Gazi Meclisimizin ev sahipliğinde Ankara'da gerçekleştiriyoruz. Bölgemizdeki sorunları ortak bir irade ve iş birliği içinde hareket ederek çözüme ulaştırmamız her zamankinden daha acil bir ihtiyaçtır.
Parlamenter diplomasinin bölgesel ve küresel krizlerin çözümüne katkısına dikkat çektiğimiz toplantıda, Türkiye olarak, bölgedeki sorunları diyalog yoluyla çözüme kavuşturmaya ve ilişkilerimizi geliştirmeye devam edeceğimizi bir kez daha ifade ettik. ‘ ifadelerine yer verdi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25