Bakan Çiftçi tarih verdi: Başıboş köpeklerin toplanmasında hedef ekim sonu

Bakan Çiftçi tarih verdi: Başıboş köpeklerin toplanmasında hedef ekim sonu
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Türkiye genelinde sahipsiz hayvanlara yönelik yürütülen çalışmaların son durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çiftçi, 78 ilde sürecin tamamlandığını, çalışmaların İstanbul, İzmir ve Diyarbakır’da sürdüğünü belirterek, bu iller için de tarih verdi.

TGRT Haber canlı yayınında konuşan Çiftçi, sahipsiz hayvanlarla ilgili çalışmaları günlük olarak takip ettiğini belirtti.

Üç il için tarih verdi

Çiftçi, 78 ilde çalışmaların tamamlandığını ifade ederek, İstanbul, İzmir ve Diyarbakır’daki sürecin devam ettiğini söyledi.

Çiftçi, İzmir’de çalışmaların eylül sonuna doğru tamamlanmasının planlandığını, İstanbul için 15 Ekim, Diyarbakır için ise ekim sonunu hedeflediklerini belirtti.

Bakan Çiftçi, “İnşallah biz ekim sonu itibariyle bu problemi de Türkiye’nin gündeminden çıkarmış olacağız” ifadelerini kullandı.

102 bin hayvan sahiplendirildi

Sahipsiz hayvanların yalnızca toplama sürecine tabi tutulmadığını belirten Çiftçi, barınaklar ve doğal yaşam alanlarında bakım süreçlerinin de sürdüğünü söyledi.

Toplanan hayvanların öncelikle muayeneden geçirildiğini, ardından aşılama ve kısırlaştırma işlemlerinin yapıldığını aktaran Çiftçi, bugüne kadar 102 bin hayvanın sahiplendirildiğini açıkladı.

Çiftçi, sahiplenilmeyen hayvanların ise barınaklarda ve doğal yaşam alanlarında bakımının sürdürüldüğünü ifade etti.

“Güvenli sokaklarla hayvan refahını birbirine karşı görmüyoruz”

Sahipsiz hayvanların toplama sürecinin hem sokak güvenliği hem de hayvan refahı açısından ele alındığını belirten Çiftçi, bu iki unsurun birlikte yürütülmesi gerektiğini söyledi.

Çiftçi, sahipsiz hayvanların sokaklarda açlık, hastalık ve trafik kazaları gibi risklerle karşı karşıya kalabildiğini belirterek, barınaklar ve doğal yaşam alanlarında bakım yapılmasının hayvan refahını da artıracağını ifade etti.

Çiftçi, çalışmaların tamamlanmasıyla sahipsiz hayvanların bakım ve korunmasına yönelik süreçlerin barınaklar ve doğal yaşam alanları üzerinden sürdürüleceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.