• BIST 8718.11
  • Altın 2245.417
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.165
  • Erzurum 1 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'en büyük düşmanım faizdir' dedi ve ekledi: Daha da inmeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'en büyük düşmanım faizdir' dedi ve ekledi: Daha da inmeli
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu 21. Olağan Genel Kurulu'nda önemli açıklamalarda bulundu.

'En büyük savaşım faizdir' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, '' En büyük düşmanım faizdir. Faizi 12'ye kadar düşürdük bu yetmez. Ben yüksek faizi savunmuyorum, aksine düşük faizi savunan bir politika izliyoruz'' ifadelerini kullandı. Erdoğan ayrıca kamu bankalarına kredi çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Grand Ankara Hotel'de Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) 21. Olağan Genel Kurulu'na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Tarih boyunca hep yolda kalmışlar, kimsesizler, garipler, misafirler, yolcular ahi teşklatımız tarafından giydirildi, doyuruldu, sahiplenildi. O mübarek eller vatan için cepheye koştu. Çanakkale'den istikbal harbimize kadar varlık yokluk mücadelemizin her birinde esnaflarımız ön tarafta yer aldı. Darbeci hainlere de görüşlerini siper ettiler. FETÖ'cü alçakların şehit ettiği 253 kişi arasında pek çok esnaf da bulunuyordu. Birileri tv karşısında keyif kahvelerini yudumlarken benim kahveci, ayakkabıcı kardeşlerim tanklara, silahlara meydan okudu.

Canlarını hiçe sayan tüm esnaflarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Çalışan, üreten, evine helal rızık götürme peşinde koşan esnaflarımız Türkiye'nin öncü rollerinden birini oynuyor.

Bizler tarih boyunca pek çok badire atlatmış bir milletin mensuplarıyız. Bugünlere akrebin kıskacında yoprularak geldik. Mücadele ettik, bedel ödedik. Her defasında karşılaştığımız sıkıntıların üstesinden alnımızın akıyla gelmeyi başardık. Bu topraklarda özgürce başımız dik bir şekilde yaşıyorsak milletimizin bilriğine sahip çıkmasıdır.

Küresel ticaretin tamamen durma noktasına geldiği salgın günlerinde, muhalefetin çağrılarına rağmen esnafımız milletimize bedel ödetecek kararlar almadı. Hangi kesimden olursa olsun; hiçbir vatandaşımıza nerede bu devlet dedirtmediğimiz gibi devlet olarak elimizi taşın altına koyduk.

Esnaf ve sanatkarlarımızın hane gelirlerini korumak amacıyla kredi geri ödemelerini 14 milyar liralık taksit tutarını öteledik.

Yaptığımız düzenleme ile basit usül ile vergilendirilen esnafımızın yükünü tümüyle kaldırdık.

Kanun çıktıktan sonra dışarıdan gelen taqlimatlarla iptali için düzenlemeyi AYM'ye götürmesini ben size bırakıyorum. Bir taraftan teşekkür edeceksin ardından işi Anayasa Mahkemesi'ne götüreceksin. Kıymetli dostlar, dostlarınızı iyi tanıyın.

Siyasete girmeden önce esnaflık yapmış bir kardeşinizim. Sizin meselelerinizi kendi meselemiz, başarılarınızı da kendi başarılarımız olarak görüyoruz. Göreve geldiğimişzde sizlerin en büyük sorunlarından biri finansmana erişim sıkıntısıydıi bankalarla cebelleşerek finansmana erişimin önündeki engeli kaldırdık.

"EN BÜYÜK DÜŞMANIM FAİZDİR"

Beni biliyorsunuz en büyük savaşım faizledir. En büyük düşmanım faizdir. Şuanda yine faizi 12'ye kadar düşürdük. Yeter mi yetmez. Bunun daha da inmesi lazım. Şuanda Halkbank müdürü karşımda duruyor. Merkez Bankamızla da bunu konuşuyoruz. Önümüzdeki toplantılarda bunun daha da inmesini telkin ediyorum. Tabi aramızda maalesef faiz politikasını, yüksek faizi savunanlar yok mu var. Başta muhalefet olmak üzere onlar da savunuyor. Cumhurbaşkanınız yüksek faizi savunmuyor tam aksine düşük faizi savunuyor.

İnşallah bu enflasyonun da düşük faizle ineceğine inanıyorum ve bunu savunuyorum.

'KAMU BANKALARINA TALİMATIM VAR'

Özel sektör bankaları ne yapar bilmem, kamu bankalarına talimatım var, yatırımcıları darda bırakmayacaksınız, onlara gerekli desteği vereceksiniz. İşyeri ve taşıt alımlarında kredi üst limitini 1 milyona çıkarmıştık, biz geldiğimizde yüzde 40 faiz oranı ile Halkbank'tan finansmana erişebilenler, şimdi %9,5 seviyesinde bir oranla buna ulaşabiliyor.

Yollarımız ve otobanlarımız... Herhalde görüyorsunuz TIR'lar, otomobiller, kamyonlar nasıl çalışıyor. Demek Türkiye öyle anlatıldığı gibi bir ülke değil. Salgının en çok etkilediği turizm sektöründe çok daha iyi şartlara geliyoruz.

İstihdam da 31 milyon sınırına dayandık. En büyük sıkıntımız olan hayat pahalılığı ve enflasyonu da çalışıyoruz. Ücretli çalışanlara yönelik maaş zamlarına, teşvik, hibe ve desteklere kadar toplumumuzun tüm kesimlerine ulaşıyoruz.

Bu akşam Putin görüşeceğim. Görüşmemeizde Ukrayna ile sıkıntıları değerlendireceğiz.

Dün saat 14.00'te Etlik Şehir Hastanemizin açılışını yaptık. 4 bin 50 oda, yatak kapasiteli hastanemizi ikincisi yine aynı model. Dünyanın saygın, sayılı hastanelerinden bir tanesi oldu ve iftihar ettik.

Sağlıkta bu adımı atmanın mutluluğu içerisindeyiz. Önceki hafta Cumhuriyet tarihimizin en kapsamlı sosyal konut müjdesini verdik. Muhalefet kara çalsa da vatandaşlarımız çok büyük ilgi gösteriyor. Şuanda 5 milyonu yakın müracaat var.

İş yerlerini uygun ödeme şartlarıyla genç girişimcilerimize ticaret emekçilerimize sunacağız. İş yeri demek istihdam, üretim, daha fazla büyümek demektir. Ülkemizin makro ekonomik hedeflerine ulaşması en büyük arzumuzdur. Sizlerden devletinize güvenmenizi, son 20 yıldır olduğu gibi bize itimat etmenizi istiyorum. Varsın birileri millete hizmet diye musluk açmaya devam etsin. Varsın birileri temel atmama törenleri ile milletin karşısına çıksın, komik durumuna düşsün. Biz ülkemiz, milletimiz, gençler, esnaf ve sanatkarlarımız için çalışmaya devam edeceğiz.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25