• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Erzurum 16 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Dede ve Nine depresyon ilacı..

Dede ve Nine depresyon ilacı..

Uzman psikolojik danışman ve aile terapisti Efkan Yeşildağ, büyükbaba ve nine yanında yetişen çocuklarda depresyon görülmediğini söyledi.
Erzurum Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce, ilköğretim çağındaki öğrencilerin ebeveynlerine yönelik 'Bir Aile Modeli Olarak Sevgi Anne, Güven Baba' konulu konferans düzenlendi. Yenişehir AVM Kültür Merkezi Salonu'nda düzenlenen konferansa katılan Efkan Yeşildağ, çocuk yetiştirme en önemli aşamanın ebeveyenlerin kendilerini örnek model olarak geliştirmelerinin gerektiğini söyledi.
Yeşildağ, Amerika ve Avrupa ülkelerinde,'depresyonlu çocuk' kavramının bulunmasına karşılık Türkiye'de bu olguya rastlanılmadığını dile getirdi. Türkiye'deki çekirdek aile yapısına rağmen çocukların zamanlarının bir kısmını büyükbaba ve büyük annelerinin yanında geçirmesinden dolayı depresyona girmediklerine dikkat çeken Yeşildağ, "Büyükanne ve büyükbaba torunlarına sevgiyle, şefkatle, anlayışla yaklaşıyor. Kendisine değer verildiğini gören çocuk depresyona girmiyor. Şükürler olsun ki aile yapımız çok güçlü." dedi.

"ÇOCUĞUNUZU KENDİNİZE BENZETMEYİN"

Dünyadaki en zor uğraşın çocuk yetiştirmek olduğunu belirten Efkan Yeşildağ, sevgi, saygı ve güler yüzlü ortamlarda yetişen çocukların daha sosyal ve başarılı olduğunu dile getirdi.
Ailelerin çocuklarının kendilerine davranış olarak benzemesi için baskı yaptığının ve bunun da gelişme çağındaki çocuğun psikolojisine olumsuz yansıdığına vurgu yapan Yeşildağ, "Anne baba çocuk yetiştirmede doyumsuz. Çocuğu kendimize benzetmek istiyoruz. Çocuğun başarısı üzerinden başarısızlığımızı tatmin etmek istiyoruz. Hatasız çocuk isteyerek en büyük hatayı yapıyoruz. Çocuklar arasında asla adaletli davranılmamalı. Başarılı, mutlu bir çocuk yetiştirmek için önce kendimiz başarılı, mutlu, sağlıklı ve huzurlu olmalıyız." diye konuştu.


  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25