• BIST 9714.66
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Erzurum 23 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Elektrik faturaları ile ilgili flaş karar! Deşişti, devlet desteği artırıldı, aylık 206 lira...

Elektrik faturaları ile ilgili flaş karar! Deşişti, devlet desteği artırıldı, aylık 206 lira...
Elektrik faturaları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Destek ödemesi ile ilgili flaş karar! Ödeme miktarı artırıldı.

2022'de aylık 206 lira fatura desteği verilecek. Geçen yıl hanedeki birey sayısına göre 137,33 lira olan elektrik tüketim desteğinin üst limit tutarı, yeni yılda 206 liraya çıkarıldı. Cihaza bağımlı kronik hastalara da elektrik tüketimine göre 200 liraya kadar destek verilecek. Öte yandan elektrik tüketiminde kademeli sisteme geçildi. Kademeli elektrik faturası sistemi, 1 Ocak 2022 tarihi itibariyle hayata geçti. Buna göre belirli bir kilovat altında tüketim sergileyen tüketiciler ile üzerinde tüketim gerçekleştiren tüketiciler arasında çarpan değeri farklı olacak. Peki, kademeli elektrik faturası nedir, nasıl hesaplanıyor? İşte elektrikte yeni dönem ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Engelli-yaşlı aylığı alanlar ile evde bakım yardımından faydalananlara, elektrik giderleri için de destek veriliyor.

TRT Haber'den Aslıhan Karslı'nın haberine göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca verilen destek miktarı arttı. Hanedeki birey sayısına göre verilen ve üst limiti 137,33 lira olan destek tutarı 206 liraya çıkarıldı.

Elektrik Tüketim Desteğinden faydalanmak için belirlenen şartları taşıyor olmak gerekiyor.

Destek almak isteyen ihtiyaç sahipleri, kimliği ve elektrik faturası ile PTT şubelerine giderek işlem başlatabiliyor.

Evde Bakım Yardımı almasa da kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağımlı olanlara da benzer şekilde 200 liraya kadar destek veriliyor. Destek almak isteyen kronik hastalar, bu işlemi evden çıkmadan internet üzerinden gerçekleştirebilecek.

Elektrik Tüketim Desteğinden faydalananlara, geçtiğimiz yıl, 2 buçuk milyar liradan fazla destek sağlandı.

KİMLER ELEKTRİK FATURA DESTEĞİNDEN YARARLANABİLİR?

Elektrik fatura desteği, dar gelirli ve ekonomik durumu nedeniyle faturalarını ödemekte zorluk çeken hanelere aile bazında verilmektedir. Bu çerçevede hane içi geliri kişi başına asgari ücretin 4'te 1'inden az olan (2022 yılı için 1.062,50-TL) aileler, fatura desteğinden yararlanabileceklerdir. Fatura desteği, ailedeki birey sayısına ve elektrik tüketim miktarına göre değişkenlik gösterebilmekle birlikte faturanın %25'i ila yarısına kadar değişen tutarlarda devlet desteği sunulmaktadır. Kısacası Devlet, elektrik faturalarının yarısına kadar karşılayabilmektedir.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Elektrik fatura desteği için başvurular ikamet edilen il-ilçelerde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) gerçekleştirilmekte, başvurular incelendikten sonra kısa sürede sonuçlandırılmaktadır. Başvurusu olumlu sonuçlanan ve elektrik faturalarında destek imkanına kavuşan vatandaşlar, PTT üzerinden faturalarını ödemeye gittiklerinde Devletin karşıladığı tutar otomatik olarak düşürülerek daha az tutarda ödeme yapmaları sağlanmaktadır.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25