• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • Erzurum 11 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C

Ertaş'ın cenazesi toprağa verildi...

Ertaş'ın cenazesi toprağa verildi...

Dün sabah saat 08:45'te hayata gözlerini yuman 'Bozkırın tezenesi' Neşet Ertaş'ın cenazesi ikindi namazına müteakip kılınan namazdan sonra toprağa verildi.

Neşet Ertaş toprağa verildi

Ünlü halk ozanı Neşet Ertaş'ın cenazesi, toprağa verildi. Binlerce kişinin katılımıyla kılınan cenaze namazı sonrasında halk ozanı Neşet Ertaş'ın cenazesi, yine mezarlıkta binlerce kişinin katılımı ile toprağa verildi. Neşet Ertaş'ın toprağa verilişi sırasında oğlu Hüseyin babasına olan son görevini yerine getirdi. Neşet Ertaş'ın toprağa verilmesinden sonra dualar edildi ve vatandaşlar mezarlıktan ayrıldı.

Başbakan Erdoğan konuşma yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Halk Müziği sanatçısı Neşet Ertaş'ın cenazesine katılanların bir gerçeği ortaya koyduğunu belirterek, ''Sevgi büyük, sevenler çok, öyleyse inanıyorum ki yeri de çok faziletli olacaktır. Yolun açık olsun diyorum üstad Allah'a emanet ol'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Ertaş'ın cenaze namazının kılınmasının ardından yaptığı konuşmasına, Kur'an-ı Kerim'den, ''Her nefis ölümü tadacaktır. Sonra hepiniz bize döndürüleceksiniz'' ayetini okuyarak başladı.

Erdoğan, ''Şu anda huzurumuzda işte bir nefis, çok değerli dostumuz, ağabeyimiz, kardeşimiz, ozanımız, bozlakçımız, türküde öncü isim Neşet Ertaş, musalla taşında. Artık sözü yok. Sadece şu musallada bize nasihati var: 'İşte ben de sizler gibi yaşadım. Sazımla sözümle neyim var neyim yok hepsini ortaya koydum. Örnek olacak şeyler söyledim ve bir çizgi ortaya koydum. İşte şimdi ben de emanet olan nefsimi sahibine teslim ettim ve O'na dönüyorum'' diye konuştu.

-''Aslında hepimiz garibiz''-

Neşet Ertaş'ın, eserlerinde mahlas olarak ''Garip''i kullandığını hatırlatan Erdoğan, ''Çünkü o, bu yalan dünyaya da garip olarak bakıyordu. Garip geldik, garip gideceğiz. Hepimiz aslında garibiz. Trilyonlar, milyonlar, makamlar mevkiler hepsi boş. Gidilecek olan yer malum iki metreküp kabir. O kabirde aslına dönecek. Çünkü topraktan geldik, yine toprağa dönüyoruz'' dedi.

Neşet Ertaş'ı, ''üstad'' olarak niteleyen Erdoğan, çeşitli vesilelerle bir araya geldiklerini anlattı. Erdoğan, ''Onun duyguları, Anadolu'nun bir sesi oluşu, Çiçekdağı'nın bir sesi oluşu, bize de farklılıklar sunuyordu. Ben artık bu sazın susmasından öte inşallah devamını da yetiştirdiklerinden bekliyoruz. Çünkü bunlara çok ihtiyacımız var. O birliğe, o beraberlik çağrısına çok ihtiyacımız var'' diye konuştu.

''Rabbim inşallah cennetiyle, cemaliyle şereflendirir'' temennisinde bulunan Başbakan Erdoğan, ''Ailesinin ve milletimizin başı sağolsun. Zaten burada toplanan şu cemaatle de ortaya bir gerçek konuluyor. Sevgi büyük, sevenler çok, öyleyse inanıyorum ki yeri de çok faziletli olacaktır. Yolun açık olsun diyorum üstad Allah'a emanet ol'' diyerek sözlerini tamamladı.

Cenaze Ahi Evran Camii'ne getirildi

İzmir'de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Neşet Ertaş'ın cenazesi, cenaze namazının kılınması için Kırşehir'deki Ahi Evran Camii'ne getirildi.

Sanatçı dostları Ertaş'ı son yolculuğunda yalnız bırakmadı

Türk halk müziğinin ustası Neşet Ertaş'ı son yolculuğunda sanatçı dostları da yalnız bırakmadı. Sanatçı dostları Ertaş'ın cenaze töreninin yapılacağı memleketi Kırşehir'e geldi. Ertaş'ın cenaze törenine siyaset ve sanat dünyasından birçok ismin yanı sıra hemşehrileri ve il dışından gelen çok sayıda seveni de katıldı.

Törene katılan sanatçı Arif Sağ, çok üzgün olduğunu söyledi. Kırşehir'in önemli bir kahramanını kaybettiğini belirten Sağ, "Neşet Ertaş'ın öldüğüne değil ölümsüzlüğe eriştiğine inanıyorum. Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm halkımızın başı sağolsun."dedi.

Başbakan Erdoğan, Kırşehir'e gitti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Neşet Ertaş'ın cenaze törenine katılmak için ''Oba'' helikopteri ile saat 14.40'da Kırşehir'e gitti.

MHP Genel Başkanı Bahçeli: Merhum Ertaş mütevazı bir insan, muhteşem bir yorumcuydu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sanatçı Neşat Ertaş'ın; mütevazı bir insan, muhteşem bir yorum ve Türk milletinin derinlerine nüfuz etmiş bir sanat insanı olarak hatırlanacağını ve geride bıraktığı hatıraların türküleriyle birlikte dillerden düşmeyeceğini belirtti.

Sanatçı Neşet Ertaş için İzmir'de gıyabi cenaze namazı kılındı


  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25