Erzurum’da Kadın Girişimcilere Dış Ticaret Desteği: ETSO’da Önemli Eğitim

Erzurum’da Kadın Girişimcilere Dış Ticaret Desteği: ETSO’da Önemli Eğitim
Erzurum’da Kadın Girişimciler İçin Dış Ticaret Eğitimi Düzenlendi

Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Uluslararası Ticarette Kadın Organizasyonu Derneği (UKODER) iş birliğiyle düzenlenen “Kadın Gücüyle Kalkınma Projesi Gümrük ve Dış Ticaret Eğitimi”, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Programda ithalat, ihracat, e-ihracat, gümrük mevzuatı ve devlet destekleri gibi konularda katılımcılara bilgi verildi.

TOBB Erzurum Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Kübra Alioğulları’nın organizasyonuyla gerçekleştirilen eğitimin Erzurum etabında, iş dünyasının dış ticaret alanındaki bilgi ve yetkinliklerinin geliştirilmesi hedeflendi.

Programın açılışında Uluslararası Ticarette Kadın Organizasyonu Derneği (UKODER) Yönetim Kurulu Başkanı Çiğdem Ağdağ, TOBB Erzurum Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Kübra Alioğulları, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın ile Gürbulak Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Murat Tepe katılımcılara hitap etti.

Özakalın’dan Erzurum’un ticaret potansiyeline vurgu

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın, konuşmasında Erzurum’un tarihî İpek Yolu üzerindeki köklü ticari geçmişine dikkat çekti. Şehrin küresel tedarik zincirinde rekabet gücünü artırması açısından ihracatın önemini vurgulayan Özakalın, oda üyelerinin uluslararası bir vizyon kazanması ve dış pazarlara entegre olması için çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Kalkınma ve dış ticaret süreçlerinin kadın ve erkek girişimcilerin dayanışmasıyla güçleneceğini ifade eden Özakalın, Erzurum’un ticari potansiyelinin geliştirilmesinin önemine işaret etti.

Gümrük, ihracat ve e-ihracat eğitimleri verildi

Gün boyunca devam eden eğitim programında, katılımcılara dış ticaretin farklı alanlarında uzmanlar tarafından sunumlar yapıldı. Soru-cevap bölümleriyle desteklenen oturumlarda, işletmelerin uluslararası ticarette ihtiyaç duyduğu mevzuat ve uygulamalar ele alındı.

Program kapsamında Meral Beyazıt, TİM WINGS projesi hakkında bilgilendirmede bulundu. Gümrükler Genel Müdürlüğü Ticaret Uzmanı Zeynep Nil Karakaya ithalat mevzuatını anlatırken, Zehra Nur Eken ve Feride Aydan Kaya e-ihracat ve muhasebe işlemleri konusunda sunum yaptı.

Öğleden sonraki oturumlarda ise İhracat Genel Müdürlüğünden Ayşe Mine Özyol, Veysel Karani Demirel, Ferhat Kaya ve Mahmut Mert Bilgi tarafından ihracat teşvikleri, ödeme şekilleri ve finansman araçları hakkında bilgi verildi.

Program, Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğü Ticaret Uzmanı Tahir Dingil’in lojistik yöntemleri ve devlet desteklerine ilişkin sunumuyla sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.