• BIST 8819.26
  • Altın 3027.519
  • Dolar 34.1864
  • Euro 36.9902
  • Erzurum 9 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 16 °C

Flaş...Başbakan Tüm Liderleri Çağırdı

Flaş...Başbakan Tüm Liderleri Çağırdı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait askeri uçağın Suriye tarafından düşürülmesiyle ilgili gelişmeler hakkında bilgi vermek ve görüş alışverişinde bulunmak üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı yarın görüşmeye davet etti.
Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, askeri uçağın dün Hatay'ın güneybatısında düşürülmesinin ardından yaşanan gelişmelerin ilgili kurumlarca tüm boyutlarıyla ele alındığı, Dışişleri Bakanlığı'nda kurulan kriz masasınca yakından takip edildiği belirtildi.
Açıklamada, "Ülkemiz ve bölgemiz açısından büyük önem taşıyan bu gelişmelerle ilgili olarak, parti genel başkanlarını bilgilendirmek ve görüş alışverişinde bulunmak amacıyla Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerimizin genel başkanlarına bir davette bulunmuştur" denildi.
Bu çerçevede, yarın Başbakanlık Resmi Konutu'nda saat 14.00'te CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na, 16.00'da MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye, saat 18.00'de BDP Genel Başkanı Demirtaş'a görüşme daveti yapıldığı bildirildi.
DAVUTOĞLU GÖRÜŞMESİ SONRASI DAVET GELDİ
Ankara'da gün boyu süren siyasi hareketlilik halen devam ediyor. Bu bağlamda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile bir araya gelmişti.
Başbakanlık Resmi Konutu'nda başlayan görüşme öncesinde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Dışişleri Konutu'nda bir araya geldi. Yaklaşık 2 saat süren Davutoğlu başkanlığındaki güvenlik zirvesinde Hatay'ın güneybatısında Suriye tarafından düşürülen askeri uçakla ilgili değerlendirmeler masaya yatırıldı.
Zirvede, dün Başbakanlık'ta güvenlik zirvesinde alınan kararların uygulanması çerçevesinde gerek devam eden arama kurtarma çalışmaları, gerek bundan sonra atılacak adımlar hakkında bilgi alışverişi yapıldığı kaydedildi. Bu toplantının sona ermesinin ardından Başbakan Erdoğan Keçiören'deki evinden ayrılarak Başbakanlık Resmi Konutu'na gelmişti.


  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25