• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Erzurum 4 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Gazeteci Hararlı'dan Erzurum'da şok açıklamalar

Gazeteci Hararlı'dan Erzurum'da şok açıklamalar

Uluslararası Dadaş Film Festivali kapsamında düzenlenen ‘basın ve sinema’ konulu panelde Hürriyet Gazetesi‘nden Erzurumlu Demirhan Hararlı ‘magazin gazeteciliği’ne örnek olarak Bülent Ersoy‘un kocasını nasıl sevgilisiyle yakaladığını anlattı.

8′inci Uluslararası Dadaş Film Festivali kapsamında Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Mavi Salonda ‘basın ve sinema’ konulu panel düzenlendi. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesinden Prof. Dr. Suat Gezgin’in yönettiği panelde yazarFeridun Andaç edebiyat, SİYAD (Sinema Yazarları Derneği) üyesi Fırat Sayıcı ise sinema dünyasını anlattı.

Sanatçıların özel hayatının enteresan olduğunu anlatan Demirhan Hararlı, yaptığı haberlerle gündem oluşturduğunu belirtti. İlk olarak Barış Manço‘nun ölümüyle özel hayatı haber yaptığını anımsatan Hararlı son haberinin de Müslüm Gürses‘in ölümüyle ilgili olduğunu ve bunlarla gündem oluşturduğunu bildirdi. Demirhan Hararlı, “Müslüm Gürses’i, halkın gözünün içine baka baka öldürdüler. Bunu biz biliyoruz. Yılbaşı gecesi yoğun bakımda sazlı sözlü yaptıkları eğlenceyle ilgiliydi yaptığım haber. Müslüm Gürses benim sevdiğim bir dostumdu. Sanatçılığının yanı sıra insancıl kimliğiyle de ilgi çekiyordu. Muhterem Hanım ‘Ne olur onu kurtarın. Onu burada tutmayın. O hasta’ demişti. Müslüm Gürses ile görüştüğümde yoğun bakımlık bir durumu yoktu. Yoğun bakıma herkes elini kolunu sallayarak giriyor. Yılbaşı gecesi çalgıcı, kemancı 8-10 kişilik grubu yoğun bakıma sokuyorlar. Müslüm Gürses‘e yoğun bakımda şarkı söyletiyorlar. Bu adam nasıl mikrop kapmaz. Sağlık bu kadar ucuz olmamalı. Böyle değerli insanları bu ülkede nasıl kaybediyor?” diye konuştu.

HEMŞEHRİ İSTİHBARATI İLE Bülent Ersoy‘UN KOCASINI YAKALADIK

Telefonla gelen istihbaratları iyi değerlendirdiklerini anlatan Demirhan Hararlı magazin haberinin nasıl yapıldığını şu örneklerle anlattı: “Önce deneyim sahibi olmak gerekir. Örneğin geçtiğimiz yıllarda Bülent Ersoy bir evlilik yapmıştı. İzmirli ‘Armağan’ diye Pop Star’dan tanıdığımız bir arkadaş. Erzurumlu hemşerim İzmir’den beni arayarak ‘Yanlış görmediysem Bülent Ersoy‘un kocası burada bir çay bahçesine geliyor. Çeşme’de bir bayanla’ dedi. Kaybedeceğimiz birşey yok, hemşerim ihbarı yapan. Bastım İzmir’e gittim ve istihbaratımı yaptım. Beklemeye başladım. Yani Pop Star’da Bülent Ersoy programa giriyor. Adam genç sevgilisiyle çay bahçesinde buluşuyor. O program canlı olduğu için Bülent Ersoy‘un kocasını arama ihtimali yok. Bülent Hanım sürekli hesap sorar böyle ön planda olmak ister çünkü. Önüme düştükleri zaman inanamadım. Sarmaş dolaşlar. Her türlü aşk var. Kamera ve fotoğrafla kayıt yapmaya başladım. Mehmet Ali Birand ile Kanal D’de Kelebek Özel diye yayınladık.”

FESTİVALE İLGİSİZLİĞE TEPKİ

‘Sebahattin Ali belgesi’ni hazırlayan ve bu konuda bir söylesi yapacağı ilan edilen Yönetmen Metin Avdaç, Atatürk Üniversitesi’ne ait bir salonda yapılan gösterime İletişim Fakültesi öğrenci ve öğretim üyelerinin ilgi göstermemesini eleştirdi. Metin Avdaç, “Nil Gürpınar‘ın festival için verdiği uğraşı, mücadeleci yönünü, kavgasını burada tanık oldum. Ama malesef Atatürk Üniversitesinin özellikle İletişim Fakültesinden öğrenciler ve öğretim üyeleri burada yok. Eşref Kolçak, Engin Çağlar, Şefik Döğen halk ve öğrenciler için geldi, ama karşımızda kimse yok. Onların utanmalarını istiyorum” diye konuştu.


  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25