• BIST 10254.39
  • Altın 2400.472
  • Dolar 32.2473
  • Euro 34.7026
  • Erzurum 13 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Ilıcalı Zaman'a konuştu

Ilıcalı Zaman'a konuştu

Reyting rekorları kıran televizyon programlarıyla herkesin konuştuğu Acun Ilıcalı, merak edilenleri yanıtladı.
Acun Ilıcalı'nın şöhreti arttıkça yakıştırmalar da artıyor. Hem İlluminatici hem de Fethullahçı olduğu yönünde gelen eleştirilere Ilıcalı, "İki tarafa birden yakıştırılıyorum da ikisi beraber olmaz. Açık söyleyeyim ben ikisi de değilim" diye cevap verdi.

Zaman gazetesinden Reyhan Gül, Acun Ilıcalı'yla Survivor'ın final haftası adada yaşananların perde arkasını, favori yarışmacılarını, herkesin imrendiği ödül organizasyonlarını, babalığı ve gelecek planlarını konuştu.
"Kafaya koyduğum her şeyi hayata geçiririm." diyen Ilıcalı'nın hayali farklı ülkelerde bir numara olacak bir program yapmak.
Survivor'da final haftası. Gönlünüzde yatan bir isim var mı?
Olsa da söylemem. Ama samimi olarak şunu söyleyeyim; kim kazansa hak etmiş olur bence.
Elenmesine şaşırdığınız bir isim oldu mu?
Alp Kırşan'ın elenmesi çok şaşırttı beni. Çok hızlı ve becerikli bir yarışmacıydı. Halk tarafından da çok seviliyordu. Ama Survivor'da aşırı zor şartlar var. Alp, bu şartların sonucunda kilo kaybederek fiziksel olarak iflas etti. Kondisyonu yetmedi. Yoksa son dörde kalabilecek bir isimdi.
Ayrılan yarışmacılardan birinin "Montajla çok iyi birini kötü, çok kötü birini iyi gösterebiliyorlar. Bana haksızlık yapıldı." şeklinde açıklamaları olmuştu.
Adada yedi gün çekim yapılıyor. Televizyonda ise bunun altı saati verilebiliyor. Bu da tabii ki montajı gerektiriyor. Bizi tanıyanlar kimsenin aleyhine ya da lehine montaj yapmayacağımızı bilir. Yıllardır duruşumuz belli. Aslında Merve'nin tam olarak böyle bir şeyi kastettiğini düşünmüyorum.
Şu ana kadar Survivor dâhil birçok yarışmada ünlülere yer verdiniz. Sizi hayal kırıklığına uğratan bir isim oldu mu hiç?
Hayal kırıklığına uğratan olmuştur ama şimdi söyleyip karşı tarafı rencide etmek istemem. Hayata çok geniş bakan biriyim. Kimse kimseye benzemez. Hoşgörülü olmak lazım.
Survivor'dan ayrılan yarışmacıların yarışmada yaşanan olaylar hakkında konuşmaları rahatsız etmiyor mu sizi? Ön plana çıkma adına yarışmanın kullanıldığını düşünüyor musunuz?
Kullanan kullansın. Bir fayda elde edecekse etsin. Sonuçta ben onlarla bir yarışma yapıyor ve bir başarı elde ediyorum. Bu başarıdan onların nasiplenmesi beni rahatsız etmez. Dozu önemli. Art niyet varsa o zaman ağzının payını veririm.
Acun, Survivor'da ne yapar?
Bu sene Hasan'la performansa dayalı bir oyun oynadım. 5-4 Hasan kazandı. Abartısız söylüyorum ciğerim ağzıma gelmişti. Hasan o sırada hâlâ saat gibi tık tık gidip geliyordu ve bir saat daha gidecek havası vardı. Survivor'da oyunlar için kondisyon çok önemli, o da bende çok yok açıkçası.
Ne kadar şans verirdiniz kendinize?
Ünlülerle girseydim çok avantajım var. Son dörde kalırdım. Ama gönüllülerle girseydim çok şansım olmazdı.
Yarışmacılar açlıktan kıvranırken karşılarına geçip sucuk ekmek yediğiniz oluyor. Aynısı size yapılsa...
Ramazan'da daha önce defalarca yaşadığım bir olaydır bu. Hele bir keresinde öğle vakti bir maç yapmıştık. Susuzluktan ölüyorum. Takımda benim dışımda oruç tutan da yok. Maç sonu oruç tutmayan arkadaşlara buzlu su geldi. Buzun sürahi içinde tın tın diye hareket edişini aradan yıllar geçmesine rağmen unutamam. Benim yaptığım maçtan önceki prim misali.
Muhafazakâr bir hayran kitleniz de var. Ancak yarışmalarınızda başörtülü bir kadına pek rastlanmıyor. Hiç mi başvuru olmuyor?
Yarışmacı anneleri, kardeşleri arasında örtülü bayanlar çok vardı. Seçmelerde asla böyle bir yasağımız olmadı. 'Var mısın Yok musun'da ve Survivor'da yoktu. Zaten Survivor'da yarışmaları çok da uygun değil. Ama Yetenek Sizsiniz'de yurtdışından gelen örtülü bir kızımız vardı. Herhangi bir kesime karşı hiçbir zaman kapılarımızı kapatmıyoruz. Yarışmalarda genelde mozaikten yanayım.
Birçok yarışma ithal ettiniz. Acun Ilıcalı'nın özgün bir projesi olacak mı?
Bu konuda bir iddiam yok. Çünkü televizyon çok hassas ve ciddi bir iş. Hele rekabetin inanılmaz yüksek olduğu bir ülkede kendi başınıza bir iş yapamazsınız. Televizyon yapımcısının işi format üretmek değildir zaten.
Ödül oyunlarında beklentileri çok yükselttiniz. "Bundan sonra ne olabilir ki?" diyor insan?
Bir dahaki Survivor Malezya'da olacak. Orada yok yok. Ödül toplantılarımız en az dört saat sürüyor. Biz yine bize yakışan ödülleri veririz. Başlarda zor oluyordu böylesine büyük organizasyonları ayarlamak. Ama şimdi artık Hollywood'da Acun Medya olarak bir tanınırlılığımız var. 50 Cent'in programımıza katıldığını biliyorlar. Bu sene yalnızca ödül oyunlarına 2 milyon dolar harcadık. 200 bin dolar da harcayabilirdik. Yalnızca bir günde Brezilya ve Miami maçı için harcadığımız para 110 bin dolar. Bunu yapmayıp yarışmacıları adada bir düğüne götürsek harcayacağımız para bin dolar olurdu ve inanın aynı reytingi alırdık. Ama bizim programımız şimdi daha değerli oldu.
Peki, Acun'un bulamayacağı bilet, ayarlayamayacağı bir organizasyon var mı?
Yok, olmaz. Kafaya koyduğum her şeyi hayata geçiririm. Muhabirken bile isteyip de yapamadığım röportaj hiç olmadı. Tahmin edilemeyecek derece agresif olup istediğimi bir şekilde elde ederim.

 


  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25