İspir Müzesi 29 Ekim’de kapılarını açtı
İspir Belediyesi öncülüğünde ilçeye kazandırılan müzenin, bölgenin kültürel tanıtımına ve turizm potansiyeline katkı sağlaması hedefleniyor.
Açılış törenine MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakan Oral, siyasi partilerin ilçe temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Müzenin kurulmasında emeği bulunan kurucu Ümit Yaşar Gözüm’ün çalışmaları da törende takdirle karşılandı. Programda konuşan protokol üyeleri, müzenin İspir’in kültürel zenginliğinin tanıtılmasına katkı sunacağını ifade etti.
İspir’in kültürel mirası gelecek nesillere aktarılacak
Yöre kültürünü, el sanatlarını ve tarihsel birikimi yansıtan müzenin, ilçenin geçmişinin daha yakından tanınmasına imkân sağlaması amaçlanıyor.
Genç nesillerde tarih bilincinin geliştirilmesine katkı sunması beklenen İspir Müzesi’nin, yerli ve yabancı ziyaretçiler için de yeni bir kültür durağı olması hedefleniyor. Müzenin, İspir’in tanıtımına ve kültürel turizmine katkıda bulunması öngörülüyor.


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.