• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Erzurum 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

KEDFE Kocaeli’de 1001 Hatimi 9 yıldır sürdürüyor.

KEDFE Kocaeli’de 1001 Hatimi 9 yıldır sürdürüyor.
Bu Yıl 10750 hatim Duası Kocaeli Kongre Merkezi’nde Yapıldı Sonrasında İftar Programında Kocaeli Kongre Merkezine Sığmadı

Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu (KEDFE), geleneksel '1001 Hatim Dua ve İftar Programı' bu yıl da gerçekleşti. Programda kent protokolünden pek çok ismi bir araya gelirken, kentin en kalabalık iftarlarından biri oldu. Erzurumlular Kocaeli Kongre Merkezine sığmadı. 
KEDFE, yarım asırdan daha uzun süredir devam eden '1001 Hatim Dua ve İftar Programı’nın dokuzuncusunu düzenledi. KEDFE Başkanı Tekin Dursun ev sahipliğindeki program Kocaeli Kongre Merkezi'nde yapıldı. İftar programına; AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Cemil Yaman, Sadettin Hülagü ve Veysel Tipioğlu, CHP Kocaeli Milletvekilleri Özgür Harun Yıldızlı ve Nail Çiler, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın, AK Parti MKYK Üyesi İlyas Şeker, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, İYİ Parti İl Başkanı Nusret Acur, DEVA Partisi İl Başkanı Zeynep Aydın, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, İYİ Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gencay Yıldıztekin, DEVA Partisi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı İsmail Ensar Baturman, KOTO Başkanı Necmi Bulut, İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü İlhan Aydın, İzmit İlçe Müftüsü Mehmet Reşat Şavlı, Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk, CHP Darıca Belediye Başkan Adayı Saide Arslan Çalışkan, İYİ Parti Körfez Belediye Başkan Adayı Azmi Cihat Hatipoğlu ve Erzurumlular katıldı. İki bölümlü programın ilk bölümü Akçakoca Oditoryumu’nda yapıldı. Kuran-ı Kerim tilaveti, video gösterimi, dualar, konuşmalar yapıldı.
DOKUZUNCUSUNU ORGANİZE EDİYORUZ
KEDFE Başkanı Tekin Dursun programdaki konuşmasında şunları söyledi: "Federasyona geldiğim ilk programda konuşurken şehitlerimizi andığımız programda vefasızlık yaptığımızı gördük. O programda anma programı dışında sanatçılar sahne aldı, herkes eğlendi. Bu beni çok üzdü, bunu yönetimle paylaştım, yönetim kurulu da doğru olduğunu söyledi. O günden sonra bu şekilde bir program yapma kararı aldık ve bu yıl dokuzuncusunu organize ediyoruz. Doğru bir iş yaptığımızı görüyorum, tüm İslam Alemi’nin Ramazan Ayı'nı tebrik ediyorum"
ERZURUMLU OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM
KEDFE Kurucu Başkanı ve İYİ Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gencay Yıldıztekin şunları söyledi: "Erzurumlu olmaktan gurur duyuyorum. Siyaset sebebiyle bugünlerde sahadayız ve Erzurumlu vatandaşa baktığımda Palandöken'in dik yamacını ve düşmana geçit vermeyen Dadaşları görüyorum. Nerede olursak olalım benim için en önemli hizmet Erzurum Dernekler Federasyonu Başkanı olmaktı ve Erzurumlular için çalışmaktı"
MİLLETVEKİLLERİ ÇİLER VE YILDIZLI KONUŞTU
CHP Milletvekili Nail Çiler konuşmasında "Ben Erzurum Matematik mezunuyum. Coğrafyası sert kendisi sıcak insanlar sizlere selam olsun. Bu ay mübarek bir ay, 1001 hatim ve dua için buradayız. Allah dualarımızı kabul etsin" dedi. CHP Kocaeli Milletvekili Harun Yıldızlı ise şunları söyledi 'Ben de Erzurum' a yakın bir şehir olan, Artvin'denim. Benim için Başkanımız Tekin Dursun'un yeri başkadır. O ne zaman çağırırsa geliriz. Bu güzel gecede Erzurum'un kurtuluşu için bir aradayız. Ramazan Ayı içerisindeyiz, Allah dualarımızı kabul etsin"
MİLLETVEKİLİ HÜLAGÜ SEÇİMLERİN HAYIRLI OLMASINI TEMENNİ ETTİ
Programın ikinci bölümünde birlikte oruçlar açıldı. Kongre Merkezi C Salonu'ndaki iftarda Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Sadettin Hülagü, Veysel Tipioğlu, Cemil Yaman, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus, İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Nusret Acur, DEVA Partisi İl Başkanı Zeynep Sudan, DEVA Partisi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ensar Baturman Deva Partisi Gebze Belediye Başkan Adayı Mikail İzgü, Chp Darıca Belediye Başkan Adayı Saide Arslan Çalışkan, Saade Partisi Darıca Belediye Başkan Adayı Selim Çetinkaya, Darıca Bağımsız Belediye Başkan Adayı Kadir Gedikli Akparti Dilovası Belediye Başkan Adayı Ramazan Ömeroğlu ve daha pek çok isim katıldı. İftar sonrası programda ilk konuşan isim AK Parti Kocaeli Milletvekili Sadettin Hülagü oldu. Milletvekili Hülagü "İnşallah bayrama hayırlı bir şekilde ulaşırız. Önümüzdeki 31 Mart Yerel Seçimleri’nin de ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.
ALLAH ORUÇLARIMIZI KABUL ETSİN
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın konuşmasında" Allah oruçlarımızı kabul etsin. Hepimizi bayrama ulaştırsın" dedi. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ise yaptığı konuşmada "Çok önemli bir günde bir aradayız. Yarın da Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünü yaşayacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve tüm şehitlerimizi şükranla yâd ediyorum. Allah bir daha bizlere Çanakkale Savunması yaptırmasın" ifadelerini kullandı. Program sonu günün anısına programa katılan tüm isimler bir araya gelerek fotoğraf çektirdiler.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25