Erzurum Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) öğrencileri Ritim Eğitim ve Dans dersi final sınavını renkli bir şova dönüştürerek hem eğlendiler hem de teorik sınavlarını gerçekleştirdiler.
Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Gösteri Salonunda yapılan sınavda 36 grubun sahne aldığı bir organizasyon düzenlendi. Öğrencilerin ve ailelerin de iştirak ettiği sınav gösterisinde sahne alan öğrenciler birbirinden faklı ve dikkat çekici kostümlerinin yanı sıra oluşturdukları ilginç dans koreografileri ile de izleyicilerin ve jüri üyesi hocalarının beğenisini kazandılar. Kimi grupların teatral gösteriler eşliğinde sundukları koreografiler salonda gülüşmelere neden olurken, öğrenciler de sınav döneminin stresini atma fırsatı buldular.
Urupların sergiledikleri performanslardan memnun olduğunu dile getiren BESYO Rekreasyon Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Zinnur Gerek yaptığı konuşmada ritim eğitim ve dans dersi sınavının teorik bölümünün hem verimli hem de eğlenceli kısmını daha geniş bir kitleyle paylaşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek; “Bu düşüncemizi dile getirdiğimizde birçok öğrencimiz ilk başlarda ‘Yahu bu hoca bizden ne istiyor böyle, böyle bir sınav olur mu hiç? gibi sözlerle şaşkınlıklarını dile getirmiş, şaşkınlıklarını göstermiştiler. Ama çalışmalar ilerleyince ve sahne alacağımız günün tarihi yaklaştıkça bu şaşkınlık yerini büyük bir heyecan ve mutluluğa dönüştü. İstedik ki dersimizin teorik kısmının puanını hem arkadaşları, hem ailelerimiz, hem de bölümümüzün diğer öğretim elemanı arkadaşlarımızla birlikte verelim. Ve bugün sahne alan bütün gruplar eminim ki teorik sınavdan yüksek puanlarla geçtiler. Her bir öğrencimiz ayrı bir emek sergiledi. Hepsini gönülden kutluyorum.” dedi.
Öğrenciler de böylesine değişik bir sınav uygulamasının ilk başlarda şaşkınlık ve endişe yarattığını, ancak daha sonra şov niteliğinde eğlenceli bir havaya bürünen sınavın hem moral kazandırdığını hem de dersi sevdirdiğini ifade ederek kendilerini izlemeye gelenlere teşekkür ettiler.
Şov Değil Sınav

- Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler




EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
- 15:15 - Kadına yönelik şiddetle mücadele çerevesinde 5 milyon erkeğe eğitim verilecek
- 15:11 - Köşk barajında çalışmalar aralıksız devam ediyor
- 18:03 - Afganlı ailelerden Başkan Sekmen’e teşekkür ziyareti
- 15:36 - Atatürk Üniversitesi yeni bir rekora daha imza attı
- 15:32 - 20 farklı göçmen kuş türüne ev sahipliği yapan Nenehatun gölü kurudu
- 23:05 - BB Erzurumspor: 0 - Pendikspor: 0
- 17:43 - Rektör Çomaklı, hafta sonu mesaisini üniversitede değerlendirdi
- 17:39 - Vatandaşlar Tarım Kredi marketlerine akın etti
- 13:58 - ‘Aşık Sümmani’yi Anma Şenlikleri’ne yoğun ilgi
- 13:51 - Erzurum’a hasta taşıyan araç şarampole yuvarlandı
- 15:25 - Erzurum Ovası Güreş Festivali'nde güreşçiler nefes kesti
- 15:22 - Apartmandan 15 çift ayakkabı çalan hırsızlar, aynı apartmandan çaldıkları bisikletlerle kaçtılar
- 14:34 - Vahted Nafiz Aksu'nun kaleminden; 'Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, Kolay Kredi, Bol Üretim'
- 13:43 - Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde uygulanacak indirimin detayları belli oldu
- 13:34 - Aşık Sümmani doğduğu köyde düzenlenen şenlikle anıldı
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.