• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Erzurum 5 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

TOGG’un enerjisi Aziziye’den

TOGG’un enerjisi Aziziye’den
Aziziye Belediyesi, güneşten elde ettiği elektriği başta TOGG olmak üzere tüm elektrikli araçlar için ucuz enerjiye dönüştürecek.

Kurduğu güneş enerji santralleriyle kendi enerji giderlerini bile sıfırlayan Aziziye Belediyesi, yepyeni bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Lisans ve gerekli altyapı işlemleri için çalışmalara başlayan Aziziye Belediyesi, Türkiye’nin ilk yerli ve milli otomobili TOGG başta olmak üzere, elektrikli tüm araçlar için ilçede şarj üniteleri kuracak. Belediye, söz konusu şarj istasyonlarında ise, Ocak Mahallesi’nde devreye alınan ve yıllık 4 milyon kilovatsaat üretim kapasiteli Güneş Enerji Santrallerinde elde edilen elektriği kullanacak. Projeyi çok daha cazip hale getirecek olan da, şarj maliyetinin sürücülere çok daha düşük oranlarda yansıtılması olacak. 
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki üreten Türkiye’mizin şahlanış dönemine kayıtsız kalamazdık” diyerek, AK Parti’nin yerli ve milli hedefleri doğrultusunda emin adımlarla ilerlediklerini söyledi. 

YENİLENEBİLİR ENERJİ ATILIMI 
Yenilenebilir enerji kaynakları oluşturma noktasında Aziziye’de attıkları ilk adımın Güneş Enerji Santrali kurmak olduğunu dile getiren Başkan Orhan, Ocak Mahallesi’nde iki etap halinde GES yatırım hayata geçirdiklerini anımsattı. Bu santraller sayesinde yıllık 4 milyon kilovatsaat elektrik üretimi gerçekleştirildiği bilgisini veren Başkan Orhan, “Bu üretim sayesinde kurumumuzu sadece enerji giderlerinden kurtarmakla kalmadık, aynı zamanda yine belediyemiz için ekstra bir kazanç kapısı oluşturduk. Şimdi de bu kapıyı yepyeni bir proje için açıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki Türkiye’nin ilk yerli ve milli otomobili olan TOGG başta olmak üzere elektrikli tüm araçların şarj ihtiyacını kuracağımız ünitelerle karşılayacağız” diye konuştu. 

ŞARJ ÜNİTELERİ GES’LERLE BESLENECEK 
İlçenin belli başlı noktalarında şarj üniteleri kuracaklarını, bunun için de gerekli lisans ve altyapı hazırlıklarına başladıklarını belirten Aziziye Belediye Başkanı Orhan, “GES’lerimizde ürettiğimiz elektriğin kurumsal ihtiyacımız dışındaki kısmını kuracağımız bu ünitelerde kullanılır hale getireceğiz. Gözbebeğimiz, gurur, övünç ve kıvanç kaynağımız olan TOGG başta olmak üzere elektrikli tüm araçlara Aziziye’nin enerjisini yükleyeceğiz. Üstelik bu ünitelerde sürücülerimizin tüketim giderlerini de olabildiğince düşük tutacağız. GES yatırımımızla nasıl ki karbon salınımını önleyip, güneşten elektrik elde ederek yenilenebilir bir enerji kaynağı oluşturduysak, şarj ünitelerimizi de, yine cep ve çevre dostu bir konseptle hizmete sunacağız” şeklinde konuştu. 

AZİZİYE’DE TOGG’A ÖZEL HAZIRLIK 
Öte yandan Aziziye Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Erzurum’da bugün gerçekleştireceği mitingde görücüye çıkacak olan TOGG için de mini bir hazırlık yaptı. Mitingden sonra Erzurum’un dört bir yanını gezerek Dadaşlarla buluşacak olan TOGG için Aziziye Belediye binası önünde mini bir şarj ünitesi kuran Aziziye Belediye Başkanı Orhan, “Türkiye’mizin şahlanış dönemi Allah’ın izniyle Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başlıyor. Ülkemizin son 20 yılına akla hayale gelmeyecek eserler ve yatırımlarla damgasını vuran Cumhurbaşkanımıza, Türkiye’nin yerli ve milli iftihar kaynağı olan TOGG da eşlik ediyor. Eser siyasetinin en müstesna örneklerinden birisi olan TOGG’umuzu Aziziye’mizde konuk etmek ve karşılıklı enerji yüklenmek için sabırsızlanıyoruz. Erzurum’da misafir edeceğimiz dünya liderimizle kucaklaşmak için de, adeta saniyeleri sayıyoruz” ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25