Atatürk Üniversitesinde 3 bin 747 öğrenci İŞKUR Gençlik Programı’ndan yararlanacak
Rektör Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu ile İŞKUR İl Müdürü Abdulkadir Mutlu’nun imzaladığı protokolle, üniversite bünyesinde 3 bin 747 öğrenciye çalışma deneyimi ve ekonomik destek imkânı sunulması planlanıyor.
Atatürk Üniversitesi, öğrencilerin çalışma hayatına katılımını desteklemek ve üniversite ortamında deneyim kazanmalarını sağlamak amacıyla İŞKUR Gençlik Programı kapsamında yeni bir iş birliğini hayata geçiriyor.
Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu ile Erzurum İŞKUR İl Müdürü Abdulkadir Mutlu arasında imzalanan protokol doğrultusunda, toplam 3 bin 747 öğrenci programdan yararlanacak.
Kontenjanın 2 bin 700’ü merkez kampüs ve hastaneye ayrıldı
Üniversite öğrencilerinin eğitimlerine devam ederken çalışma kültürünü tanımalarını ve mesleki deneyim kazanmalarını hedefleyen program, Atatürk Üniversitesinin farklı akademik ve idari birimlerinde uygulanacak.
Programla öğrencilere ekonomik destek sağlanmasının yanı sıra iletişim, iş disiplini, sorumluluk bilinci ve kişisel gelişim alanlarında yetkinlik kazandırılması amaçlanıyor.
Belirlenen 3 bin 747 kişilik kontenjanın 2 bin 700’ü merkez kampüs ve Araştırma Hastanesine ayrıldı. Kalan kontenjanların ise Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi ile üniversitenin ilçelerdeki akademik birimlerinde değerlendirilmesi planlanıyor. Böylece programın farklı yerleşkelerde ve ilçelerde eğitim gören öğrencilere de ulaşması hedefleniyor.
Program sekiz ay sürecek
9 Kasım 2026’da başlaması ve 13 Haziran 2027’de tamamlanması planlanan program, toplam sekiz ay devam edecek. Katılımcılar haftada en fazla üç gün ve 22,5 saat programa dâhil olacak.
Öğrenciler; sürdürülebilir kampüs uygulamaları, kampüs altyapısı ve bakım faaliyetleri, sosyal ve kültürel çalışmalar, akademik ve idari faaliyetler, toplumsal hizmet ve iş birliği, öğrenci gelişimi ve uyum, dijital dönüşüm, inovasyon ve girişimcilik ekosistemi gibi alanlarda yürütülen çalışmalara destek verecek.
Program kapsamında kişisel ve mesleki gelişim eğitimleri de düzenlenecek. Öğrencilere iş sağlığı ve güvenliği, bağımlılıkla mücadele, iş ahlakı, motivasyon ve stres yönetimi, etkili iletişim, finansal okuryazarlık ile sanal bahis ve kumar bağımlılığıyla mücadele konularında eğitim verilecek.
Programın son döneminde ise iş arama becerilerinin geliştirilmesine yönelik eğitimlerle öğrencilerin mezuniyet sonrasında çalışma hayatına daha donanımlı hazırlanması amaçlanıyor.
Rektör Hacımüftüoğlu: Gençlerimizin gelişimini destekleyen her çalışmayı önemsiyoruz
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, üniversitelerin sorumluluğunun öğrencilere akademik bilgi kazandırmanın yanı sıra onları sosyal, kültürel ve mesleki açıdan geleceğe hazırlamak olduğunu belirtti.
İŞKUR Gençlik Programı’nın bu anlayışı destekleyen önemli bir fırsat sunduğunu ifade eden Hacımüftüoğlu, öğrencilerin eğitimleri devam ederken üniversite bünyesindeki faaliyetlere katılmalarının, sorumluluk üstlenmelerinin ve çalışma hayatını tanımalarının kişisel gelişimleri açısından değer taşıdığını kaydetti.
Üniversite olarak öğrencilerin ekonomik ve sosyal imkânlarını geliştirmeye yönelik iş birliklerine önem verdiklerini vurgulayan Hacımüftüoğlu, geniş kontenjanıyla çok sayıda öğrenciye ulaşması planlanan programdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Hacımüftüoğlu, programın hayata geçirilmesindeki iş birliği dolayısıyla Erzurum İŞKUR İl Müdürlüğüne teşekkür ederek protokolün üniversite öğrencileri ve eğitim camiası için hayırlı olmasını temenni etti.
İmzalanan protokolün, öğrencilerin çalışma hayatına hazırlanmasına, istihdam edilebilirliklerinin artırılmasına ve üniversite-kamu iş birliğinin geliştirilmesine katkı sağlaması bekleniyor.


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.