• BIST 9783.16
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Erzurum 18 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

Cam seyir terasında bilgi yarışması

Cam seyir terasında bilgi yarışması
"Tarih Yazan Çocuklar" projesi çerçevesinde, Erzurum'un Uzundere ilçesindeki Tortum Gölü üzerine yaptırılan Türkiye'nin en geniş ve en uzun cam seyir terasında bilgi yarışması düzenlendi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesinin sosyal sorumluluk projelerinden Tarih Yazan Çocuklar Projesi; çocukların Türk büyüklerini tanımalarını, hayatları ve başarılarıyla topluma örnek olmuş bu 'gerçek kahramanlardan ilham almalarını ve onları rol model olarak benimsemelerini' sağlamak amacıyla hazırlandı. Bu amaç çerçevesinde her güne bir kahraman mottosuyla çocuklara 100 kahramanı tanıtan etkinlikler yapıldı.
En son olarak Tarih Yazan Çocuklar Erzurum’da Serisi'nden oluşan 100 kahramanı konu alan bilgi yarışması düzenlendi. Yarışmaya Uzundere ilçesinden Şelale İlkokulu ve Atatürk İlkokulu 3. sınıf öğrencileri katıldı.
Yarışmayı; Şelale İlkokulu Müdürü İbrahim Turan, Atatürk İlkokulu Müdür Yardımcısı Hamza Çelebi ve sınıf öğretmenleri Fatma Miraç Çakmak ile Mihriban Şanlı organize etti. Yarışma mekanı için Erzurum'un Uzundere ilçesinde Tortum Gölü üzerine yaptırılan Türkiye'nin en geniş ve en uzun cam seyir terasını seçildi.
Bilgi yarışması sonucu iki okulda üçer doğru cevap vererek berabere kaldı. Yarışma formatı bir final sorusu sorulma teklifini iki okul öğrencileri reddederek birinciliği ortak paylaşmak istedi. Bunun üzerine iki takım da Ramazan ayı bittikten sonra cağ kebabı ödülünü alacak.
Ayrıca, yarışmaya soruları sormak üzere bağlanan Uzundere Kaymakamı Kübra Demirer, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Yılmaz ve çeşitli okullarda görev yapan okul idarecileri renk kattı ve öğrencilerin heyecanlarına ortak oldu.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25