ETSO’dan Hollanda Hamlesi: Erzurum’un İhracatına Yeni Fırsatlar

ETSO’dan Hollanda Hamlesi: Erzurum’un İhracatına Yeni Fırsatlar
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) üyelerinden oluşan 13 kişilik tarım ve gıda heyeti, Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da ticari temaslarda bulunuyor.

Üretim tesislerini ziyaret eden ve B2B iş görüşmeleri gerçekleştiren heyet, Erzurum’un ihracat kapasitesini geliştirecek yeni iş birliği ve yatırım fırsatlarını değerlendiriyor.

ETSO Heyeti Hollanda Pazarında İhracat Fırsatlarını Araştırıyor

Ticaret Bakanlığının destekleriyle 19-23 Ekim tarihleri arasında düzenlenen sektörel ticaret heyeti programı kapsamında, Erzurumlu iş insanları Avrupa pazarında yeni ticari bağlantılar kurmak için çalışmalarına başladı. Gıda, tarım, süt ürünleri ve hayvancılık sektörlerine odaklanan programa, ETSO Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Gacıroğlu ve Abdurrahman Şakiroğlu başkanlık ediyor.

Heyette ETSO Meclis Üyesi Hasan Özdicle, Genel Sekreter Yardımcısı Hakan İnanlı ve sektör temsilcileri de yer alıyor. Programla, Erzurum’da faaliyet gösteren firmaların uluslararası pazarlara erişiminin artırılması ve yeni ihracat olanaklarının değerlendirilmesi hedefleniyor.

Avrupa’daki Üretim Tesisleri Yerinde İncelendi

Heyet, program kapsamında Koç Sucukları Et Entegre, Silifke Süt Ürünleri ve Enka Horeca tesislerine saha ziyaretleri gerçekleştirdi. Ziyaretlerde üretim, paketleme ve dağıtım süreçleri yerinde incelenirken, sektör temsilcilerinden Avrupa pazarının işleyişi ve ticari beklentileri hakkında bilgi alındı.

Erzurumlu iş insanları, tesis ziyaretlerinin yanı sıra yeni ticari bağlantılar kurmak amacıyla B2B ikili iş görüşmeleri yaptı. Görüşmelerde firmalar arasında potansiyel iş birliği alanlarının değerlendirilmesi ve Türk ürünlerinin uluslararası pazarlardaki konumunun geliştirilmesi öne çıktı.

Hollanda’da Ortak Yatırım ve İş Birliği Görüşmeleri

ETSO heyetinin temasları kapsamında Hollanda Türk İş Adamları Derneği (HOTIAD) ile de istişare toplantısı düzenlendi. Dutch Trade Center Kurucusu Aydın Daldal ve HOTIAD Üyesi Mustafa Özcan’ın katıldığı toplantıda, Türk firmalarının Hollanda pazarına giriş stratejileri ele alındı.

Görüşmelerde ayrıca tarım ve gıda sektörlerindeki yeni teknolojiler, uluslararası ticaret olanakları ve ortak yatırım imkânları değerlendirildi. Toplantının, Erzurumlu firmaların Hollanda pazarını daha yakından tanımalarına ve yeni ticari bağlantılar geliştirmelerine katkı sağlaması amaçlanıyor.

Saim Özakalın: Erzurum’un İhracat Kapasitesini Artırmayı Hedefliyoruz

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın, Hollanda temaslarının Erzurum’un tarım, gıda ve hayvancılık sektörleri açısından önem taşıdığını belirtti.

Erzurum’un üretim altyapısına ve sektörel potansiyeline dikkat çeken Özakalın, şu değerlendirmede bulundu:

“Erzurum, tarım, gıda ve hayvancılık sektörlerinde güçlü bir altyapıya ve büyük bir potansiyele sahiptir. Üyelerimizi bu alanda dünyanın en önemli tecrübelerinden birine sahip olan Hollanda pazarıyla buluşturarak, şehrimizin ihracat kapasitesini yeni teknolojilerle artırmayı planlıyoruz.

Gıda ve süt ürünleri odaklı bu sektörel heyet programımızda yapılacak ikili iş görüşmeleri ile tesis incelemelerinin, firmalarımızın küresel vizyonuna ve şehrimizin üretim hedeflerine doğrudan katkı sunacağına inanıyorum.”

ETSO’nun Hollanda programı kapsamında gerçekleştirilen tesis ziyaretleri, ikili iş görüşmeleri ve sektör toplantılarıyla Erzurumlu firmaların uluslararası pazarlardaki fırsatları değerlendirmesi ve yeni ticari iş birlikleri geliştirmesi hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.