• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Erzurum 14 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

İmdadına jandarma yetişti..

İmdadına jandarma yetişti..

MERYEM VE ANNESİNİ JANDARMA KORUYOR

Kayınbiraderinden her gün dayak yiyerek şiddet gören imam nikâhlı anne ile 8 aylık Meryem’e jandarma şefkati 6 ay süreyle koruma tedbiri uygulanacak

Cem BAKIRCI/ PALANDÖKEN ÖZEL

Erzurum’un Horasan İlçesine bağlı Sekman Köyü’nde oturan evli bir çocuk annesi Nahide D. (42) işportacılık yapan imam nikahlı kocası Metin D.’nin kendisini terk etmesi üzerine Kayınbiraderi Mümtaz D.’den şiddet görmeye başladı. Son zamanlarda iyice artan şiddete dayanamayan Nahide D., 8 aylık kızı Meryem ile birlikte jandarmaya sığındı.

“KAYINBİRADERİM HERGÜN DÖVÜYORDU”

İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Akgün’ün talimatı ile anne Nahide ile 8 aylık kızı Meryem’e jandarma sıcak bir yuva kurdu. Mahkeme kararıyla 6 ay koruma altına alınan Nahide D., imam nikahlı kocasının evi terk etmesi üzerine kayınbiraderi olan Mümtaz D.’den her gün şiddet dayağı gördüğünü belirterek,”Kocam ile resmi nikahımız yok. İmam nikahı ile evlendik. Bu evliliğimizden 8 aylık Meryem kızımız var. Kocam evimizi terk etti. Aynı köyde oturduğumuz eşimin kardeşi Mümtaz D., her gün bani tekme-tokat dövüyor beni bu işkenceden kurtarın” diyerek şikâyetçi oldu.

ANNE İLE KIZI MERYEM’E 6 AY SÜRELİ KORUMA TEDBİRİ

Psikolojisi bozulan anne Nahide D. köye yakın olan Dellal Jandarma Karakoluna giderek sığındı. Jandarmaya giderek kayınbiraderinin kendisini sürekli dövmesinden şikâyetçi olması üzerine Nahide D. ile 8 aylık kızı Meryem’e 6 ay süreyle koruma tedbiri uygulanacak. Nahide D.’ye 250 TL’de aylık maaş bağlandı.

NAHİDE İLE KÜÇÜK MERYEM’E PELİN ASTSUBAY ŞEFKATİ

Kayınbiraderi Mümtaz D. hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunan Nahide D. ile 8 aylık kızı Meryem’e şefkat elini Erzurum İl Jandarma Komutanlığı uzattı. İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Akgün’ün talimatıyla Nahide D., ve kızı Meryem baba evine götürüldü.

İl Jandarma Komutanlığı Çocuk ve Kadın Koruma Şube Müdürlüğü Kısım Amiri Jandarma Astsubay Pelin Karaca ve Uzman Çavuş Ahmet Yavuz tarafından Nahide D’ye psikolojik, rehberlik ve danışmanlık desteği verildi .

EVİNDEN UZAKLAŞTIRILDI, TANDIR ODASINA YERLEŞTİ!

Erzurum İl Jandarma Komutanlığı ile Horasan Kaymakamlığı şiddet gören Nahide D. ile kızı 8 aylık Meryem’i babası Kazım D.’nin oturduğu evin hemen yanı başında bulunan tandır odasına yerleştirdi. Nahide D.,”Allah devletimize zeval vermesin, çocuğumla birlikte bana sahip çıkan askerimize, minnettarım ” dedi.


  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25