• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Erzurum 3 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiriyor. e-Devlet-te yeni bir hizmet devreye giriyor.

Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiriyor. e-Devlet-te yeni bir hizmet devreye giriyor.
Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiriyor. e-Devlet-te yeni bir hizmet devreye giriyor.

Borcu olanlar için büyük kolaylık sağlanıyor. Artık e-Devlet sistemi üzerinden ulaşılabilecek. Ayrıca e-Devlet kapısı ücretsiz eğitim almak isteyen vatandaşlara da açık. İşte merak edilen detaylar...

Vatandaşların hayatını kolaylaştıran e-Devlet'te iki yeni hizmet daha devreye alındı. Ticaret Bakanlığı tarafından duyuruldu. Vadesi geçmiş gümrük borçlarını gösteren "Borç Durum Belgesi"ne artık e-Devlet üzerinden erişim sağlanabilecek.

Ticaret Bakanlığı, e-Devlet'e eklenen yeni bir hizmeti duyurdu.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Ticaret Bakanlığı olarak, vatandaşımıza ve firmalarımıza her zaman ve her yerde erişilebilir hizmet sunma anlayışıyla, Gümrük İdaresi veya diğer kamu kurumlarınca istenmesi halinde; vadesi geçmiş gümrük borçlarını gösteren "Borç Durum Belgesi"ne, diğer bir adıyla "Borcu Yoktur Yazısı"na E-devlet üzerinden erişebilme ve temin etme imkanı sağlanmıştır. Söz konusu belgeye E-devlet üzerinde yer alan "Gümrük Vergi ve Ceza Borcu Sorgulama” uygulaması kanalıyla ulaşılabilmektedir."

Peki e-Devlet üzerinden başka n e gibi hizmetler sağlanabilir?

e-Devlet üzerinden ücretsiz kurs ve seminerlere katılmak mümkün. Ücretsiz Eğitimlere nasıl ulaşabilirim?Tek yapmanız gereken E-Devlet’e BTK Akademi yazıp uygulamaya girmek. Ya da btkakademi.gov.tr adresine gidip E-Devlet ile giriş yapmak.Karşınıza yüzlerce ücretsiz eğitim çıkacak. Üstelik birçoğu sertifikalı.
 

Ayrıca e-Devlet ile IMEI sorgulama ve kaydı, askerlik durum belgesi sorgulama, 4A hizmet dökümü, emeklilik bilgileri, üniversite\yurt kaydı vb. birçok işlemi gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet resmi web sitesinde yer alan “e-hizmetler” bölümünden tüm hizmetleri görebilirsiniz. Ancak E-Devletin sunduğu hizmetleri genel olarak dört başlık altında toplayabiliriz.

Bunlar;

Bilgilendirme Hizmetleri,

Ödeme İşlemleri,

Entegre Elektronik Hizmetler,

Kurum ve Kuruluşlara Kısa Yollar şeklindedir.

Bu başlıklara ek olarak, kamu kurumları arasında bilgi ve belge paylaşımı bu portal üzerinden sunulan hizmetler ile sağlanabilmektedir.

E-Devlet Sistemine Nasıl Giriş Yapılır? 

PTT üzerinden şifrenizi aldıktan sonra E-Devlet sisteminin resmi web sitesini(www.turkiye.gov.tr) açarak giriş yapabilirsiniz. Ana sayfanın sağ üst köşesinde yer alan “Sisteme Giriş” sekmesini tıkladığınızda karşınıza T.C. kimlik numaranız ve şifrenizi isteyen bir sayfa açılacaktır.

Buraya kimlik numaranızla beraber edindiğiniz şifreyi yazarak giriş yapabilirsiniz. Ancak sisteme ilk defa giren kullanıcılar için ana sayfaya ulaşamadan karşınıza şifre değiştirme sayfası çıkacaktır. Gerekli şartlara uygun olarak şifrenizi belirleyerek değiştirdiğiniz andan itibaren E-Devlet sisteminin sunmuş olduğu tüm işlem ve hizmetlerden faydalanmaya başlayabilirsiniz.

Sisteme giriş yaptıktan sonra, sizler için sunulmuş olan şifre yenileme hizmetinden gerektiği durumlarda yararlanmak istiyor iseniz cep telefon numaranız ve e-postanızı doğrulamanız gerekmektedir. Kişisel bilgilerinizin yer aldığı bölümden doğrulama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Böylelikle şifrenizi değiştirmeniz gerektiğinde PTT’ye gitmenize gerek kalmadan oturduğunuz yerden haledebilirsiniz. Ayrıca E-Devlet sistemine Mobil İmza, Elektronik İmza, T.C. Kimlik Kartı ve İnternet Bankacılığı ile giriş yapabilirsiniz. Bu giriş seçenekleri için E-Devlet giriş sayfasından gerekli bilgileri edinebilmeniz mümkündür.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25