Meclis gündemine taşınan korkunç iddia doğruysa başımız belada...
Tankerle taşınan sütlere, bozulmaması amacıyla saç boyasında kullanılan “hidrojen peroksit” katıldığı yolundaki iddialar TBMM gündemine taşındı.
CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, gıdalara katılan zararlımaddelerle ilgili yapılan çalışmaları sordu. Oran’ın önergesinden ilginç iddialar ve sorular şöyle: Frigorifik sistemi olmayan tankerlerle üreticiden süt toplayan bazı tüccarların sıcak havada sütün bozulmaması için, saç boyamada yararlanılan ‘hidrojen peroksiti’ süte karıştırdığı ve bunun da bütün bakterileri öldürmesi nedeniyle o sütü yararsız kıldığı bilgisi doğru mudur? Bu amaçla hiç kontrol yapıldı mı?
‘HAZIR KÖFTE HARCI, RENKLİ YOĞURDA ÇİN TUZU’
Güney Amerika’dan ithal edilen üzümlerde kullanıldığı belirtilen “sitokinin” denilen hormonun; üzüm tanesini büyüterek ağırlığını artırdığı, şeklini düzeltip, rengini parlaklaştırdığı, ancak insan metabolizmasında da ağır etki yarattığı iddiası doğru mudur? Gümrüklerde bu yönde kontrol yapılıyormu? Hazır köfte harçları, et suyu tabletleri, hazır çorba, dondurma, renkli yoğurt gibi hazır gıdalarda sıklıkla kullanılan ve zaman zaman “Çin Tuzu” adıyla da satışı yapılan MonosodyumGlutamat (MSG) için bir inceleme yaptınız mı? İçeriğinde MSG bulunduğu halde, ambalajında “Hiçbir koruyucu madde içermez” ibaresiyle gıda satışı yapılması mevzuata uygun mudur?
Sütte korkunç iddia!

- Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler




EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
- 21:08 - Adanaspor: 1 - Erzurumspor FK: 0
- 20:14 - Buzdolabı Sebzelik Altına Su Biriktirme Arızası: Neden Olur ve Nasıl Çözülür?
- 17:47 - Erzurumlular piknik şöleninde bir araya geldi
- 17:43 - Artık Palandöken’in Uzun Parkı var
- 17:39 - Palandöken’in zirvesi beyaza büründü
- 17:35 - Eşini ve iki çocuğunu rehin alan adam operasyonla yakalandı
- 13:46 - Anadolu Yakası Semtleri Nelerdir
- 11:44 - Bakan Koca: Grip aşısı uygulaması başladı
- 11:30 - Engelli vatandaştan esnafa lokma tatlısı
- 11:25 - Karakuçak Güreşleri'ne kadınlardan yoğun ilgi
- 11:21 - ESAV yönetiminden Başkan Özakalın’a ziyaret
- 11:18 - Vali Çiftçi'den ÇODEM’e ziyaret
- 11:15 - U19 Kadın Milli Takımı, Estonya'yı 4-3 yendi
- 10:59 - Erzurum'da tarfik kazası...Yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 3 ölü, 22 yaralı
- 16:26 - Öğretmenlikle ilgili yeni düzenleme geliyor! Bakan Tekin detayları açıkladı
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.