• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1771
  • Erzurum 1 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

EGC Başkanı Barlak’tan 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı

EGC Başkanı Barlak’tan 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı
Erzurum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Barlak, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

18 Mart’ın tarihin dönüm noktası olduğunu ifade eden Erzurum Gazeteciler Cemiyet (EGC) Başkanı Metin Barlak, 18 Mart’ın, ulusların kahramanlık denilince aklına gelen nadir anlardan biri olduğunu belirterek mesajında şu ifadelere yer verdi: 
“Çanakkale Kahramanlık adına verilmiş en büyük destanlardandır. Ecdadımız her türlü zorluk ve yoksullukta, dünyanın en güçlü devletlerine karşı şanlı Türk Ordusu´nun, İslam´ın yıkılmaz kapısı olduğunu gösterdiği savaştır. Düşmanı dize getiren inancın siperleştiği, sonu olmayan bir başlangıcın destanlaştığı bir tarihin 103. yıl dönümü. Bugün, dönemin en güçlü ordularına sahip, işgalci devletlere karşı kazanılmış, ’Çanakkale geçilmez’ gerçeğini, tarihe altın harflerle yazdıran binlerce şehidimizin kanla yazdığı eşsiz bir gün. 18 Mart Çanakkale Zaferimizin yıl dönümü ve Şehitler Günü’nde, bayrağı, görevi ve kutsal bildiği vatanı uğruna korkusuzca canlarını vererek mertebelerin en yükseği şehadet mertebesine ulaşan aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz. Bugün; aynı zamanda, Türk Harp Tarihinde eşsiz bir yere sahip Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümünü kutlamanın büyük gurur ve heyecanı içerisindeyiz. Bu millet 15 Temmuz’da bir destan daha yazdı. Bu aziz millet 15 Temmuz’da ülkesine, vatanına, bayrağına, devletine, demokrasisine, insan haklarına ve demokrasisine her şeyiyle el koydu. Bu aziz millet dünya demokrasi tarihine geçecek, Kahraman Mehmetçiğimizin üstün kararlığıyla Zeytin Dalı Harekâtıyla birlikte bir demokrasi devrimi ile destan yazmıştır. 18 Mart’taki büyük zaferle, 15 Temmuz, 16 Temmuz büyük zaferi arasında hiçbir fark yoktur. Milletimizin bağımsızlığa olan tutkusuyla her ne şart altında olursa olsun vatanımızdan asla vazgeçmeyeceğimizin bir kez daha tüm dünyaya duyurulduğu, tarihin ve dünyanın akışının değiştiği böylesi bir günde, bir kez daha bu duygu düşüncelerle tüm kahraman ecdadımızı rahmet, şükran ve minnetle anıyorum.” 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25