• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Erzurum 16 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

EMEKLİLERDEN MEHMETÇİK VAKFI’NA ZİYARET

EMEKLİLERDEN MEHMETÇİK VAKFI’NA  ZİYARET
Çeşitli kurumlardan emekli olmuş Erzurum’un ileri gelenleri, TSK Mehmetçik Vakfı Erzurum Temsilciliği’ni ziyaret ettiler.

Emekli Öğretim Üyesi Av. Sadrettin HAŞILOĞLU, Erzurum Millî Eğitim Eski Müdürü Fevzi BUDAK, Araştırmacı Yazarlar Emekli Öğretmen Naci ELMALI ve Emekli Öğretmen Muzaffer TAŞYÜREK, Dağcılık Federasyonu Eski Başkanı Emekli Öğretim Üyesi Alaattin KARACA, Horasan Eski Belediye Başkanı Dursun ŞEN, DHA Erzurum Eski Temsilcisi Gazeteci Kadir SABUNCUOĞLU, Atatürk Üniversitesi Eski Basın Müşaviri Gazeteci Süreyya ÇARBAŞ, ER-VAK Başkanı Ecz. Erdal GÜZEL, ERVAK Yön.Krl Üyeleri Prof.Dr. Erol KÜRKÇÜOĞLU ve Araştırmacı Yazar Emekli Öğretmen Abdurahman ZEYNEL, Halk Enerji Erzurum Bölge Müdürü Emekli Kd. Başçavuş Selçuk SOMUNSU ile Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Erzurum Temsilcisi Emekli Albay K. Hakan TULUK; Mehmetçik Vakfı Erzurum Temsilciliği’ni ziyaret ettiler. Ziyarette, TSK Mehmetçik Vakfı Erzurum Temsilcisi Emekli Albay Sabri TOPDAĞI, vakfın tanıtım sunumunu yaptıktan sonra ziyaretçilerin sorularını cevaplandırdı.

TOPDAĞI, çok değerli misafirleri TSK Mehmetçik Vakfı Erzurum Temsilciliği’nde görmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, özetle vakıfla ilgili şu bilgileri verdi:

“TSK Mehmetçik Vakfı; Türk Silahlı Kuvvetleri’nde yaptığı vatan hizmeti esnasında, şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden Mehmetçiklerin bakmakla yükümlü oldukları yakınları ile gazi ve engelli Mehmetçiklere, toplumsal olarak sahip çıkmak ve destek olmak gibi önemli bir yükümlülüğümüzü toplum adına yerine getirerek; ülke düzeyinde sosyal adaletin, toplumsal barışın ve ulusal birliğin güçlenmesine katkıda bulunmaktadır.

Vakıf; kurulduğu 1982 yılından bu yana 51.303 Mehmetçik veya Mehmetçik yakınına, toplam 714.565.022 TL yardım yapmıştır. Yardım miktarları her altı ayda bir artırılarak yeniden belirlenmektedir.

Şehit/vefat Mehmetçikler için yapılan ölüm yardımının yanı sıra Gazi ve malul Mehmetçiklere de maluliyet yardımı ile aylık bakım yardımı yapılmaktadır. Bu Mehmetçiklerimizin çocuklarına 18 yaşına kadar aylık 520 TL, öğrenime devam edenlere lise düzeyinde 680 TL, üniversite (Yüksek lisans dâhil) düzeyinde 820 TL aylık yardım yapılmaktadır. Şu ana kadar 3.629 Mehmetçik çocuğuna yardım yapılmış ve 1004 Mehmetçik çocuğuna yardıma devem edilmektedir. Yardım almaya devam eden 7.744 Gazi/malul Mehmetçik ile birlikte vakfın yaptığı yardımların miktarı aylık olarak 7.600.000 TL’dir.

Vakfın 2017 yılı gelir tablosu ile bilançosu internet sitesinde yayınlanmıştır. Gelir tablosu incelendiğinde; 2017 yılında vakfa toplam 82 milyon 166 bin 994 TL bağış yapıldığı, aynı dönem içerisinde vakfın bu bağışlardan daha fazla, 89 milyon 550 bin 353 TL tutarında amaca yönelik gideri olduğu görülmektedir. Diğer bir ifadeyle Vakıf, Şehit ailelerine, malul gazilere ve onların çocuklarına; vakfa yapılan bağışlardan daha fazla yardım yapmıştır. Üstelik yasal olarak ayrılması gereken olağanüstü yedekler, yönetim giderleri, vergi, resim ve harçlar; bağışlara dokunulmadan ödenmiştir. Yani bağışçının yaptığı bağış; kuruşu kuruşuna, hatta daha da fazlasıyla yerine ulaştırılmıştır. Vakıf aradaki farkı, ortağı ya da iştirakçisi olduğu şirketlerden ve öz kaynaklarını değerlendirme sonucu elde ettiği gelirlerden karşılamıştır.

 Ziyaretçiler adına kısa bir konuşma yapan Av. Sadrettin HAŞILOĞLU ise “Bugün aldıkları bilgilerle vakfı daha yakından tanıma imkânı bulduklarını” ifade ederek şunları söyledi: “Vakfın faaliyetlerini ve yaptığı yardımları çok önemsiyoruz. Vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için her türlü koşulda canını ortaya koyarak görev yapan Mehmetçiklerimizin hakkını ödememizin mümkün değil. Bu nedenle yürütülen bu çok önemli faaliyetlere destek olmak için elimizden gelen çabayı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da göstereceğiz. Vakıfta görev yapan tüm personele başarı dileklerimizle birlikte, şehitlerimize rahmet, geride kalan aileleri ile gazilerimize sağlık ve esenlikler diliyoruz.”

Temsilcilik ziyaret defterinin imzalanmasından sonra toplu fotoğraf çekimi ile ziyaret sona erdi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25