• BIST 8718.11
  • Altın 2245.94
  • Dolar 32.3321
  • Euro 35.1754
  • Erzurum 1 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

Enflasyonla mücadeleye TÜMSİAD'dan topyekün destek

Enflasyonla mücadeleye TÜMSİAD'dan topyekün destek
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı’nı açıklaması üzerine iş dünyasından önemli açıklamalar geldi.

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD)’dan yapılan açıklamada enflasyonla mücadelenin sağlıklı bir ekonomi için önemli olduğu ifade edildi. Enflasyonla topyekûn mücadele yolunu desteklediklerini açıklayan TÜMSİAD, ‘Türkiye ürettikçe ekonomisi daha da güçlenecektir’ ifadelerine yer verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın 81 milyonun omuz vermesi gereken bir süreçten geçildiğini açıklaması üzerine ise ilk yanıt TÜMSİAD’dan geldi. Tüm firmalardan asgari yüzde 10 indirim, doğalgaz ve elektriğe yönelik zam yapmama kararı, kredi faizlerine yönelik yüzde 10 indirim ve sürecin iletişimini kolaylaştırıcı tüm tedbirlerin sektörü rahatlatacağını ifade eden TÜMSİAD, enflasyonla mücadelenin sağlıklı bir ekonomi için önemli olduğunu vurguladı.

TÜMSİAD Erzurum Şube Başkanı Cafer Burucu, “Gıda ürünlerinde hayata geçirilen yüzde 10 indirim, KOSGEB borçlarının Eylül ayına kadar ertelenmesi, makine teçhizat yatırımlarına yüzde 25 ilave destek, ihracatı artıracak ürünlere gelen Ar-Ge ve inovasyon destekleri, 1 buçuk milyar TL'yi bulacak yerli yatırım destekleri enflasyonla mücadelemizde en büyük öncüler olacaktır. Finansman maliyetlerinin düşürülmesi, belgelendirme ve tescil işlemlerinde indirimler, girdi ve yatırım maliyetlerini düşürerek ithalatı azaltıcı yerli üretimi teşvik etmek enflasyonla kalıcı mücadelenin temel ayakları olacaktır. Sosyal güvenlik sisteminde sağlanan mali gelişmeler hem işçi hem de işvereni düşünerek ekonomiyi güçlendirecek reformları hayata geçirmektedir. Yapısal reformlarla çalışma hayatına sağlanacak katma değer enflasyonla mücadelede önemli adımlar olmaktadır.” dedi.

Kurdaki yüksek dalgalanma sürecinin de durdurulduğunu ifade eden Cafer Burucu, sözlerini şöyle tamamladı: “Yakın süreçte atılan adımlarla birlikte dengelenme süreci başlayacak ve kurdaki oynaklık ortadan kalkacaktır. Şu an kurdaki dalgalanmanın da azaldığını görüyoruz. Bu dalgalanmaların ortadan kaldırılmasıyla piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşen enflasyon oranlarının da düşeceğini göreceğiz. Topyekûn mücadele planının, milletimizle birlikte çalışarak başarıya ulaşacağından şüphe duymuyoruz. Merkez Bankası’nın döviz ve repo piyasalarındaki düzenlemeleri, enflasyon üzerinde oluşabilecek baskıları da minimize edecektir. Elektrik ve doğalgaza zam yapılmaması da piyasayı rahatlatacaktır. KDV iadelerinin de yıl sonuna kadar gerçekleştirilecek olması enflasyonla mücadelemizde işletmelerimize büyük katkı sağlayacaktır. İstihdam kaybını önleyecek kredi ödemelerindeki geciktirmeler ve kredilerdeki %10 indirimler, bankacılık sektörünün de enflasyona desteğini ortaya sermektedir.” 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25