• BIST 9887.85
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Erzurum 23 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

ERZURUM BAROSU’NDAN MEHMETÇİK VAKFI’NA ZİYARET

ERZURUM BAROSU’NDAN  MEHMETÇİK VAKFI’NA ZİYARET
Erzurum Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. İlknur SARCAN; Stajyer Avukatlar Seçil ÜNAL, Saime TAŞKIN, Şule SARAÇOĞLU, Furkan ATALAY, Esra AKIN ve Serdar Batuhan TUYLU ile birlikte TSK Mehmetçik Vakfı Erzurum Temsilciliğini ziyaret ettiler.

Erzurum Barosu’nun, özellikle de mesleğe yeni adım atan genç avukatlarımızın ziyaretlerinden büyük mutluluk duyduğunu ifade eden TSK Mehmetçik Vakfı Erzurum Temsilcisi Emekli Albay Sabri TOPDAĞI, vakıf hakkında özetle şu bilgileri verdi: 

“TSK Mehmetçik Vakfı; Türk Silahlı Kuvvetleri’nde yaptığı vatan hizmeti esnasında, şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden Mehmetçiklerin bakmakla yükümlü oldukları yakınları ile gazi ve engelli Mehmetçiklere, toplumsal olarak sahip çıkmak ve destek olmak gibi önemli bir yükümlülüğümüzü toplum adına yerine getirerek; ülke düzeyinde sosyal adaletin, toplumsal barışın ve ulusal birliğin güçlenmesine katkıda bulunmaktadır.

Vakıf; kurulduğu 1982 yılından bu yana 51.255 Mehmetçik veya Mehmetçik yakınına, toplam 714.565.022 TL yardım yapmıştır. Yardım miktarları her altı ayda bir artırılarak yeniden belirlenmektedir.

Şehit/vefat Mehmetçikler için yapılan ölüm yardımının yanı sıra Gazi ve malul Mehmetçiklere de maluliyet yardımı ile aylık bakım yardımı yapılmaktadır. Bu Mehmetçiklerimizin çocuklarına 18 yaşına kadar aylık 520 TL, öğrenime devam edenlere lise düzeyinde 680 TL, üniversite (Yüksek lisans dâhil) düzeyinde 820 TL aylık yardım yapılmaktadır. Şu ana kadar 3.629 Mehmetçik çocuğuna yardım yapılmış ve 1004 Mehmetçik çocuğuna yardıma devem edilmektedir. Yardım almaya devam eden 7.744 Gazi/malul Mehmetçik ile birlikte vakfın yaptığı yardımların miktarı aylık olarak 7.600.000 TL’dir.”

 Bugün aldıkları bilgilerle vakfı daha yakından tanıma imkânı bulduklarını ifade eden Erzurum Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. İlknur SARCAN da şunları söyledi: “Vakfın faaliyetlerini ve yaptığı yardımları çok önemsiyoruz. Vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için her türlü koşulda canını ortaya koyarak görev yapan Mehmetçiklerimizin hakkını ödememizin mümkün olmadığı bir gerçek. Bu nedenle yürütülen bu çok önemli faaliyetlere destek olmak için elimizden gelen çabayı göstermeye hazırız. Vakıfta görev yapan tüm personele başarı dileklerimizle birlikte, şehitlerimize rahmet, geride kalan aileleri ile gazilerimize sağlık ve esenlikler diliyoruz.”

Temsilcilik ziyaret defterinin imzalanmasından sonra toplu fotoğraf çekimi ile ziyaret sona erdi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25