• BIST 8727.4
  • Altın 2233.211
  • Dolar 32.3346
  • Euro 35.1091
  • Erzurum 3 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 6 °C

''Kaşıkçı'nın öldürüldüğüne dair kanıtlar var''

''Kaşıkçı'nın öldürüldüğüne dair kanıtlar var''
Washington Post gazetesinde yer alan haberde, Türk hükümetinin ABD'li yetkililere, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğünü kanıtlayan ses ve görüntü kaydının ellerinde bulunduğunu bildirdiği öne sürüldü.

ABD merkezli Washington Post gazetesinin haberinde söz konusu ses ve görüntü kaydının, Suudi Arabistan Konsolosluğu güvenlik görevlilerinin Cemal Kaşıkçı'yı 2 Ekim'de konsolosluk binasından içeri girdikten sonra gözaltına aldıklarının, Suudi gazeteciyi öldürdükten sonra vücudunu parçalara ayırdıklarına işaret ettiği ileri sürüldü.

"DEHŞET VERİCİ"

Washington Post'a konuşan ABD'li ve Türk yetkililer bahsi geçen kayıtların Kaşıkçı'nın öldürülmesinden Suudi güvenlik görevlilerinin sorumlu olduğuna dair 'ikna edici ve dehşet verici' kanıtlar sunduğunu ifade etti.

"SES KAYDINDA NASIL SORGULANDIĞI, İŞKENCE EDİLDİĞİ VE ÖLDÜRÜLDÜĞÜ DUYULUYOR"

Kayıtlara dair bilgi sahibi olduğu ifade edilen bir kaynak, "Konsolosluk içerisinden alınan ses kaydı, Cemal binaya girdikten sonra neler olduğunu ortaya seriyor. Cemal'in sesini ve Arapça konuşan adamların sesini duyuluyor. Nasıl sorgulandığını, işkence edildiğini ve sonra öldürüldüğünü duyabilirsiniz" şeklinde konuştu.

Gazete, kayıtların varlığının Türk yetkililerin gazeteci Kaşıkçı'nın ölümünden Suudi yetkilileri sorumlu tutmakta hızlı davranmış olmalarına açıklık getirdiğini vurguladı.

"TÜRK YETKİLİLER KAYITLARI YAYINLAMAKTA İSTEKSİZ"

Gazeteye konuşan kaynak Türk yetkililerin, 'Türk istihbaratının kendi topraklarında bulunan yabancı milletleri nasıl gizlice dinlediğini ortaya çıkarabileceği için' söz konusu kayıtları yayınlamakta isteksiz olduklarını dile getirdi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25