• BIST 8718.11
  • Altın 2247.714
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1694
  • Erzurum 1 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

Rahip Brunson Serbest Bırakıldı

Rahip Brunson Serbest Bırakıldı
İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi Türkiye ile ABD arasında gerileme neden olan ABD'li rahip Andrew Craig Brunson için kararını verdi. Brunson'a 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi ev hapsi ve yurtdışı yasağı kaldırıldı. Brunson serbest bırakıldı.

Emniyet güçleri eşliğinde Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ne götürülen Brunson'ın yargılandığı davanın duruşması bu yerleşkede yapılacak.

PKK ve FETÖ’ye casusluk yaptığı iddiasıyla 35 yıl hapis cezasıyla yargılanan papaz Andrew Craig Brunson hakkında beklenen karar çıktı. Mahkeme, Rahip Brunson'un ev hapsi ve yurt dışı yasağını kaldırdı. Ayrıca Brunson'un 3 yıl 1 ay 15 gün cezalandırılmasına karar verdi.Ancak yattığı süre göz önüne alınarak tahliye edildi.

İzmir'de, terör örgütleri FETÖ ile PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla hakkında 35 yıl hapis cezası istenen, tutukluluğu ev hapsine çevrilen ABD'li rahip Andrew Craig Brunson, 4. kez hakim karşısına çıktı.

EVİNDEN ALINDI

Brunson, duruşmada hazır bulundurulmak üzere bu sabah erken saatlerde İzmir Alsancak’ta bulunan ev hapsinde tutulduğu evinden görevlilerce alındı. İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava başladı. Üç tanığın dinlenmesinin ardından duruşmaya ara verildi. Verilen ara sonrası duruşma 14.00'da yeniden başladı.

BRUNSON'DAN İLK SÖZLER: TÜRKİYE'Yİ SEVİYORUM

Andrew Craig Brunson savunmasında, "Benim PKK’lılarla bir bağlantım yok ve hiçbir zaman olmadı. Masumum, Türkiye'yi seviyorum, beraatimi istiyorum" diye konuştu.

SAVCI MÜTALAASINI VERDİ: 10 YILA KADAR HAPİS TALEP ETTİ

Savcı mütalaasında adli kontrolün kaldırılmasını istedi. Brunson için savcı ayrıca örgüte üye olmaktan 10 yıla kadar hapis talep etti. Savcının ayrıca soruşturmanın genişletilmesi talebi de olmadı.

3 YIL 1 AY 15 GÜN HAPİS CEZASI

PKK ve FETÖ’ye casusluk yaptığı iddiasıyla 35 yıl hapis cezasıyla yargılanan papaz Andrew Craig Brunson hakkında beklenen karar çıktı.  Brunson'a ''terör örgütüne yardım''dan 5 yıl hapis cezası verildi. İndirimler sonrası ceza 3 yıl 1 ay 15 güne düştü.
Brunson'ın aldığı ceza yattığı hapis cezasına sayıldığı için tahliye edilecek.

EV HAPSİ VE YURTDIŞI YASAĞI KALDIRILDI

Mahkeme, Rahip Brunson'un ev hapsi ve yurt dışı yasağını kaldırdı.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25