Yağmur Şakar’dan dünya üçüncülüğü! Yapay zekâ projesiyle başardı

Yağmur Şakar’dan dünya üçüncülüğü! Yapay zekâ projesiyle başardı
Erzurum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Fen Lisesi 11. sınıf öğrencisi Yağmur Şakar, Küresel Yapay Zekâ Hackathon Yarışması’nda dünya üçüncüsü oldu.

İlaçların kontrollü ve bilinçli kullanımını desteklemek amacıyla geliştirilen yapay zekâ ve kodlama projesiyle uluslararası başarı elde eden Şakar, Erzurum’un gururu oldu.

ERZURUM (İHA) – Erzurumlu lise öğrencisi Yağmur Şakar, yapay zekâ alanındaki projesiyle uluslararası düzeyde önemli bir başarıya imza attı. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Fen Lisesi 11. sınıfta eğitim gören Şakar, Küresel Yapay Zekâ (Hackathon) Yarışması’nın lise kategorisinde dünya üçüncülüğünü elde etti.

Erzurumlu öğrenciden yapay zekâ alanında uluslararası başarı

Sağlık alanında ilaçların kontrollü ve bilinçli kullanımını desteklemek amacıyla geliştirilen yapay zekâ ve kodlama projesiyle yarışmaya katılan Yağmur Şakar ve ekibi, dünya üçüncülüğüyle dikkat çekti.

Genç öğrencinin elde ettiği başarı, bilimsel düşüncenin, yazılım becerilerinin ve teknolojik üretkenliğin lise çağındaki öğrenciler arasında da geliştiğini ortaya koydu.

İl Millî Eğitim Müdürü Ekici’den Yağmur Şakar’a tebrik

Erzurum İl Millî Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, uluslararası yarışmada dünya üçüncüsü olan Yağmur Şakar’ı makamında ağırladı.

Şakar’ı başarısından dolayı tebrik eden Ekici, öğrenciye eğitim hayatında ve gelecekteki çalışmalarında başarılar diledi.

Gençlerin yapay zekâ projeleri geleceğe umut veriyor

Sağlık ve teknoloji alanlarını bir araya getiren projeyle elde edilen derece, gençlerin bilimsel çalışmalara ve yazılım geliştirmeye yönelmesinin önemini bir kez daha gündeme taşıdı.

Erzurum’da eğitim gören Yağmur Şakar’ın uluslararası başarısı, kentteki öğrencilerin bilim ve teknoloji alanındaki çalışmalarına da örnek oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.